Hlavní navigace

Názor k článku Realitka našla kupce, prodejce se s ním domluvil sám. Pokutu platit nebude, rozhodl soud od Jarmila - Sdělit toto realitnímu makléři a nepřebrat nemovitost s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 7. 2018 19:08

    Jarmila (neregistrovaný)

    Sdělit toto realitnímu makléři a nepřebrat nemovitost s tím, že toto nebylo sjednáno. Otočit se na patě a odkráčet. Bohužel toto jednání asi realiťák ovlivnit nemohl, ale vědět by o něm měl. Pokud to ale Váš známý bez mrknutí oka přijal, tak na co si teď stěžuje? Má předávací/přebírací protokol? Má. Má nemovitost? Má. On ji osobně nepřebíral? Pokud ano, tak čemu se diví? Má to reklamovat hned, ne se ex post ptát na Měšci.

    Pokud jsem byla u převodů nemovitostí a figurovala tam realitka. VŽDYCKY se do předávacího protokolu psal stav nemovitosti, případně se doložil fotkama, a taky se dokládaly stavy měřičů, jednak zápisem do protokolu, ale obě strany i makléř si měřáky ofotili. Při předání se zároveň řešil přepis elektřiny a plynu (pokud byl zaveden), voda se řešila pouze u rodinných domků, protože u bytů to řešil správce přes SVJ při ročním vyúčtování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).