Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Realitka našla kupce, prodejce se s ním domluvil sám. Pokutu platit nebude, rozhodl soud od Jaromir - Může mi zde někdo napsat za co ručí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 7. 2018 10:43

    Jaromir

    Může mi zde někdo napsat za co ručí RK?

    Když už tedy jsou pokuty ve výši provize, kolik bude RK mít pokutu, když dodá člověka, který nebude platit, či zdemoluje byt.
    Samozřejmě jsou tu kauce.

    Ale když má RK neomezeně pokutu vůči klientovi, neměl by mít i například pronajimatel neomezeně pokutu vůči RK (samozřejmě ve výši provize), pokud daný člověk přestane platit a nebo byt zdemoluje?!

    Hodně nevyvážené vztahy.

    A poku RK dodává jen službu, typu zainzeruj a prodej, tak tomu naprosto, ale naprosto neodpovídá cena.

    Roční pojištění nemovitosti se prodává za 1/1000 hodnoty. Za co ručí RK, když její služby stojí 1/10 (jak tu někteří makléři básní), tedy 100* víc.

    Mimochodem, v USA jsou dva makléři, jeden co zastupuje prodávajícího a jeden co zastupuje nakupujícího, kde je ten druhý?! A ne, že je jen prodávající makléř, co do vás tlačí bulshity, jak je pororozpadlá stodola u dálnice vhodná pro naturální styl bydlení mladé rodiny.

  • 24. 7. 2018 14:14

    A (neregistrovaný)

    Co na tom nechápete? V ČR je realitní kancelář a realitní makléř, který zastupuje zájmy realitní kanceláře. Takže to stejně zůstává na obou stranách, aby si pohlídaly, že nebudou poškozeny. A toto nic si realitní kancelář a realitní makléř vezme velice vyskou provizi.

    Mně chybí některé služby jako jsou v USA. Třeba i to, že můžete nechat budoucího nájemníka prověřit - a toto vám realiťáci zajistí! Nebo můžete nechat prohlédnout nemovitost profesionály, a oni jí opravdu prolustrují (její technický stav) do posledního detailu - včetně průserů, závad, odhadnou ceny za uvedení do řádného stavu. A mnohé další služby.

    V ČR je realitní kancelář a realitní makléř jeden velký podvod. Nedostáváte žádné služby, žádné záruky - a jen povinnost platit přemrštěně vysoké ceny za to velké kulové, co dostáváte. Klasický podvobdný byznys od samého začátku až do konce - v celém jeho procesu a rozsahu.

  • 24. 7. 2018 14:19

    karl (neregistrovaný)

    Jen poznámka, že ten příklad a srovnání s pojištěním nemovitosti není úplně fér. Pojišťovna nemá s tím domem / bytem přímo žádnou práci, jen sjedná smlouvu a pak ročně pravidelně inkasuje peníze. A v drtivé většině případů kdy se nic nestane, tak nemusí nic platit a opět nemá s nemovitostí žádnou práci. Na druhé straně realitka i kdyby za nic neručila (já fakt nevím za co ručí), tak má práci s nabízením té nemovitosti, hledáním lidí, telefonováním, makléř musí mít auto, musí tam jet i několikrát provádět lidi a jak už tu někdo psal obětuje tomu hodně svého času. A je placen až za to, že uskuteční obchod. Taky může něčemu věnovat 100 hodin, obchod se neuskuteční a on nedostane nic.

  • 25. 7. 2018 10:14

    Jaromir

    A za co ručí RK? To je ta otázka, kterou tu probíráme už snad stokrát... za nic.

    Opravdu si myslíš, že je 100 000 Kč adekvátní ohodnocení za udělání 5 fotek, podání inzerátu a nějakých 10 hodin času (provedení 5 zájemců)?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).