Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Realitka našla kupce, prodejce se s ním domluvil sám. Pokutu platit nebude, rozhodl soud od RK- i reality se dají dělat čestně. - Je dobrý a čestný člověk ale jsou i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 7. 2018 7:58

    RK- i reality se dají dělat čestně. (neregistrovaný)

    Je dobrý a čestný člověk ale jsou i špatní a zlí. S RK to je obdobně. Sám mám vlastní RK ale snažím se aby prodávající i kupující byli nadstandardně spokojeni. Nemám jediné školení jak vyplachnout hlavu prodávajícímu při náboru, jak volat na soukromou inzerci atd. To proto ze to nedělám, považuji to za ponižující. Nemam žádný kurz realitního makléře atd. Jsou totiž i jine zpusoby jak nabrat nemovitost k prodeji. Po 7 letech realitní praxe jsem zrušil kancelář kde jsem platil pronajem 20.000 mesicne a presunul ji domu do RD a propustil i asistentku jelikož ji nepotrebuji. Místo toho zaměstnávám dva kluky na přípravu nemovitosti k prodeji. Sekání trávy a to i hektarove plochy, vyklizime kompletně nemovitostí, malujeme, prostě vše co prodávající neudělá. Vezmu montérky a jdu s nemi makat. Vyplácím zadlužené nemovitostí kde podvodníci chtěli obrat finančně negramotne o dům. Nenabiram kdyz cítím ze prodávající je hajzl co zatajuje vady..... Vím že realitka, autobazar, pojistovak je sprosté slovo ale já osobně tezim na jejich necestnych praktikách, jelikož to dělám čestně. Vydim to i na zisku firmy. Je konec června a já vím že již nyní budu danit ze zisku 10.mil,- Kč, ne z obratu. A jelikož jsme v Čechách kde se závidí i nos mezi očima tak bez smlouvy nezvednu ani tužku. Smlouva je vyvážená a tak abych za dobrou práci dostal zaplaceno a nedělal zadarmo. Tak vám všem přeji pozehnany den. ( Ps. Píši z mobilu a T9 tak neřeším interpunkce. To pro rypalisty na gramatiku )

  • 26. 7. 2018 13:08

    Jarmila (neregistrovaný)

    RK, to jsou věci, které zdejší kecálisti, kteří vlastní maximálně tak obstarožní psí boudu, nikdy nepochopí. Je jasné, že když nemovitost uklidíte, vybílíte, odvezete nepotřebný bordel, posečete trávu, prostě tu nemovitost jaxi "vyšperkujete", že se pak prodává snáz a za víc. Jenže majitelé mají občas velké oči a za ruinu, která viděla zedníka naposledy v době, kdy ji stavěli a pak 150 let nic, by chtěli milióny nebo aspoň statisíce. Jinak se prodává byt v Praze, jinak vesnická chalupa v Horní Dolní, řada domů potřebuje modernizaci a rekonstrukci. Kdo to nikdy nedělal, tak neví, co ta prča stojí. To si dáte předběžný odhad na 1,5 mega a nakonec vám tam zahučí 3 mega a ani nevíte jak. Nehledě na debaty s řemeslníky (někteří jsou fakt umělci, pro které je vrcholem mechanizace lopata nebo šroubovák), firmami, státními úřady - tam je ro ale rok od roku lepší. Vřele každému doporučuju, aby absolvoval aspoň jednu rekonstrukci staršího domu ve vlastní režii, je to zkušenost k nezaplacení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).