Hlavní navigace

Názor k článku Valorizace důchodů. Tak hloupí jsme jen v Česku od Karel Zítek - Ne, Vy se prostě mýlíte. Soud nerozhoduje o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2020 11:13

    Karel Zítek

    Ne, Vy se prostě mýlíte. Soud nerozhoduje o tom kdo je vrah, ale o tom koho za vraha považuje. OK vraťte se k mému příkladu. Vy od počátku tvrdíte, že jste z těch vražd nespáchal ani jednu. Budiž třeba Vám jako budu věřit, že dvojnásobného vraha z Vás justice neudělá, za jednu vraždu Vás ale odsoudí. Za kterou? Za tu co jste spáchal nebo za tu druhou? A co když jste doopravdy nevraždil? Vy tvrdíte, že soud z vás udělá vraha neb on rozhoduje o tom kdo vrah je a kdo není. Zda jste vrah a nebo ne víte jen vy. Soud Vás může za vraždu odsoudit, ale vrahem jste jen tehdy, pokud jste vraždil a to je nejednou rozdíl. Vy nevíte nic o justičních omylech? A samozřejmě že je i spousta omylů na které se nikdy nepřijde a přesto o justiční omyly šlo.
    Soud rozhoduje o tom kdo si myslí že je vrah a kdo ne.
    Ústavní soud rozhoduje o tom co si myslí že je ústavně konformní a co ne. Pravomoc je to veliká, ale ne absolutní.
    Soudy mají nárok na názor, ale ne na pravdu. Nález soudu by měl mj. odpovídat znaleckému posudku. Nebo by si měl soud nechat udělat oponentní co ten můj "přebije". Já posudek mám (viz další díly) - soud ne - jak může justice rozhodovat proti jedinému odbornému znaleckému posudku aníž by jakkoli vyvrátila jeho závěry?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).