Hlavní navigace

Názor k článku Máme málo dětí, doplatíme na to od Flasi - Aha. Tak to ano. Moje premisa je, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2012 20:44

    Flasi (neregistrovaný)

    Aha. Tak to ano. Moje premisa je, že v tak velkém množství různým způsobem řízených malých firem musí být alespoň část (řekněme nezanedbatelná) řízena dobře.
    Rozuměl jsem vám, že za moji premisu považujete, že ty dobře řízené firmy jsou (prakticky všechny).

    Váš příklad s lékařstvím v roce 1850 je úplně mimo. Přirovnání vždy kulhá, ale tohle je moc.
    Lékařem se mohl stát pouze ten, komu to ostatní lékaři dovolili. Takže pokud by někdo chtěl lékaře ženu, tak tomu tehdejší kasta lékařů bránila.
    Oproti tomu založit si minifirmu může prakticky kdokoliv. Dělají to lidé, kteří byli celý život řemeslníci. Dělají to čerství absolventi univerzit. Dělají to lidé všech možných typů uvažování (tedy ne úplně všech, ale je jich široká paleta). A dělají to i lidé, kteří dříve dělali managery ve středních a velkých firmách. Nikdo jim neklade žádné překážky v tom, jak mají budovat strukturu zaměstnanců.

    Fakt si myslíte, že má smysl tohle srovnávat?

    Malé firmy, které používaly počítač v roce 1990? Opět nesmyslné srovnání. Počítač v roce 1990 tady byla velká novinka, která prostě předtím nebyla a postupně se šířila. Pro někoho rychle, pro někoho pomalu - protože počítač byl dost drahý jak na pořízení, tak na provoz. Navíc pro malé firmy rozhodně nebylo jednoznačné, že jim to přinese víc výhod, než nevýhod.

    Oproti tomu mít na jedno místo jednoho člověka, nebo více není žádná novinka, která dříve nebyla možná. Není potřeba k tomu mít nějakou extra kvalifikovanou obsluhu a učit se spoustu nových věcí.

    Opět zcela nesmyslné přirovnání.

    Přirovnání nechme být, tohle fakt nikam nevede.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).