Hlavní navigace

Daňové formuláře 2022 ke stažení

3. 1. 2022
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos Inc.
Daň z nemovitých věcí (nemovitostí), daň z příjmů fyzických osob, silniční daň, DPH, přehled příjmů a výdajů – všechno máme a další budou přibývat. Již dnes můžete stahovat formuláře, nebo je vyplnit online.

Pokud jste nedočkaví a chcete nebo musíte co nejdříve splnit své daňové povinnosti, nemusíte na nic čekat a můžete využít náš daňový servis.

Na Měšci najdete všechny dostupné typy daňových formulářů. Můžete použít 5 cest, jak splnit daňové povinnosti.

Značkové interaktivní formuláře v Excelu

Oblíbené značkové formuláře Business Center (součást našeho vydavatelství) v Excelu pro nás vyrábí daňově-poradenská společnosti ASPEKT HM. Máte tak jistotu, že formulář neobsahuje chyby. Garantem je Martin Štěpán, který působí jako daňový poradce a auditor.

Za formuláři je mnoho dnů práce, proto jsou ke stažení zpravidla dvě verze. U daně z příjmů fyzických osob bezplatnou verzi můžete využít, pokud váš daňový základ nepřekročí částku 300 000 Kč. Poté nastupuje verze placená (149–199 Kč). Pozor, formulář je vázaný na jedno DIČ, nelze jej používat pro více osob či subjektů. Formuláře v Excelu poznáte podle této ikony: 

Nechcete za formuláře platit? Nevyhovuje vám Excel? Nemáte Windows? Použijte další možnosti níže.

PDF k ručnímu vyplnění

U všech daňových formulářů můžete použít původní, vzorový soubor PDF k vytištění a ručnímu vyplnění propisovací tužkou nebo na psacím stroji. Jsou označeny touto ikonou: 

Interaktivní PDF

Některé formuláře umožňují pohodlnou editaci přímo na počítači. Je nutné je nejprve stáhnout a teprve následně otevřít. Jsou označené touto ikonou: 

Webové aplikace

Novinkou jsou webové aplikace finanční správy, které u některých hlášení a formulářů umožňují pohodlné vyplnění přímo na webu bez jakékoli nutné registrace. Jsou označené touto ikonou: 

EPO – elektronické podání

Klasikou je online web finanční správy pod zkratkou EPO, kde jsou všechny existující daňové formuláře. 

Přehled o příjmech a výdajích pro zdravotní pojišťovny a ČSSZ

Podobně máme pro vás připravené formuláře od zdravotních pojišťoven a České správy sociálního zabezpečení. Některé zdravotní pojišťovny své formuláře pro rok 2022 ještě nezveřejnily, budeme jejich aktualizaci za vás sledovat. U všech pojišťoven ale můžete využít online formu podání.

Využili jste některý z našich daňových formulářů?

Vyberte si formulář i formu, která vám vyhovuje nejvíce, a usnadněte si daňové povinnosti.

skoleni_15_4

Daňové kalkulačky připravujeme

Vyplnit daňový formulář je věc jedna, ale napsat do něj správná data už legrace není. Pomohou vám k tomu naše daňové kalkulačky.

Připravujeme pro vás opět daňové kalkulačky pro daň z příjmů fyzických osob a daň z nemovitých věcí. Zatím ještě procházejí úpravami a kontrolou, až budou pro vás připravené, budeme vás informovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).