Hlavní navigace

WinDuo

3. 12. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jste drobný živnostník nebo vlastníte zaběhlou firmu? Chcete vést podvojné účetnictví nebo ho již vedete, ale chcete změnit účetní software? Program WinDuo je tedy možná řešení, které hledáte. A co víc, můžete ho získat i zdarma.

Program WinDuo 1.48 je jedním z řady účetních programů, které jsou na českém trhu k mání. Co mne na něm ale zaujalo, je jeho pořizovací cena. Verzi Gratis si můžete stáhnout z internetových stránek www.winduo.cz nebo www.slunecnice.cz zcela zdarma.

Také se ptáte, co může umět účetní program, nabízený za tak nízkou cenu? I já jsem se ptal a odpověď mne překvapila.

Program WinDuo je plnohodnotný účetní software, který vedle klasického ovládání účetních knih včetně vedení skladové evidence nabízí celou řadu novodobých vymožeností, jakými jsou například propojení s homebankingem bank podporujících ABO formát nebo umístění vlastního loga do faktur.

Samozřejmostí je schopnost tisku veškerých dokumentů od faktur přes účetní výkazy po formuláře pro finanční úřad a možnost účtování v zahraniční měně včetně tisku dokladů ve zvoleném jazyce (připravena je angličtina, němčina a slovenština, ale lze definovat i vlastní – program nepodporuje azbuku).

Co však již pro účetní programy není běžné, je on-line diskuse uživatelů. Zde můžete konzultovat aktuální trable, ať se týkají WinDuo, účetních otázek či čehokoli jiného, co budou ostatní uživatelé ochotni číst. A pokud budete mít trochu štěstí, narazíte na osobu do programu nanejvýš zasvěcenou – na autora (já to štěstí měl v neděli dopoledne).

WinDuo se stále vyvíjí a stále je co zlepšovat. Při účtování se mi například proti účetnímu standardu podařilo účtovat v pokladně do mínusu (to lze zjistit celkem snadno v účetním deníku). Následně lze v sestavách jednoduchým dotazem dohledat, která položka překročila zůstatek pokladny.

Více než pokladna v záporu mě mrzí, že pokud účtujete přímo v účetním deníku a nepoužijete ostatní knihy, zaúčtované položky se do těchto knih nepromítnou. Jinými slovy, je zajištěno pouze jednosměrné propojení z knih (pokladna, bankovní operace, pohledávky, závazky…) do účetního deníku.

skoleni_15_4

Tabulka č. 183
WinDuo Gratis 1.48
Autor Čapek – počítačové služby
Hodnocení na Slunečnici ****/5
Typ Start
OS Win 3.1/95/98/NT/­2000/ME
Velikost 3.77 MB
DOWNLOAD

Jaká je motivace nabízet WinDuo zdarma? Co jiného než zisk. Zdarma získáte pouze verzi Gratis, která je limitována na 1 500 zápisů do deníku, 300 pohledávek a 150 skladových karet v roce. Pokud vaše firma překročí tato omezení, musíte si připlatit. Na výběr pak máte z mnoha verzí lišících se cenou, možnostmi a počtem firem, pro které lze v jednom programu vést účetnictví (pokud chcete vést účetnictví pro více firem ve verzi Gratis, nainstalujte program do více adresářů).

Program je uživatelsky příjemný a snadno se ovládá. Pro malou začínající firmu je navíc možnost získání účetního software legálně, zdarma a s on-line podporou jistě zajímavé, a až se firma rozroste, kdo by chtěl přecházet na nový produkt.

Zaujal vás program WinDuo?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).