Hlavní navigace

Tankujte levný benzín za poplatek 4000 Kč. Vítejte v letadle FuelFond.cz

6. 10. 2014
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Konec drahým pohonným hmotám. Stačí zaplatit jednorázový poplatek a sehnat další zájemce o levné palivo. Není to letadlo, brání se provozovatel.

Jak principy letadla vysvětlit lidem, kteří na takové nabídky nejčastěji, jak se říká, naletí? Těžko. Ale výzvu jsem přijal. Jako příklad jsem si vzal stránky Fuel Fond.cz. Zájem ušetřit má už 3519 lidí (k datu psaní textu). Graficky povedený web ukazuje slibné ceny za litr PHM. Morální příslib: Stop nekvalitnímu palivu.

Na druhý pohled se podle mého názoru jedná o klasické letadlo.

  • Za aktivační poplatek zájemce nedostane nic než možnost přivádět další zájemce.
  • Je tu cena útěchy, 4 noci v chatě zdarma. (V případě, že se pod vás nikdo neaktivuje, o vložené peníze za aktivaci nepřijdete! Bezplatně od nás dostanete k dispozici na čtyři noci horskou chatu v Beskydech pro čtyři až šest osob!)

Z mého pohledu má tato nabídka ubytování dvě chyby: jak moc souvisí zájem o benzín se zájmem o chatu? Za druhé, pokud by to byla hodnotná cena, bylo by uvedeno víc podrobností. Takhle předpokládám, že tam bude spousta dalších háčků, které se objeví, když si tuto cenu útěchy budu chtít vybrat.

Výsledkem je, že pokud nepřivedu žádného dalšího zájemce, nemá pro mne Fuel Fond vůbec žádný přínos. Texty uvedené na webu jsou zavádějící a číslo, které uvádí, „zájem ušetřit má už…“, je obyčejným počítadlem přístupů na stránku.

Na e-mail uvedený na webu Fuel Fondu jsem zaslal otázky a s týdenním zpožděním jsem obdržel odpověď.

Zaujal mě váš systém prezentovaný na Fuel Fond.cz, ale bohužel jsem ho asi nepochopil zcela. Za aktivaci získám jakou cenu benzínu (pokud pro začátek nebudu mít  ještě 3 získané motoristy, zatím bych asi mohl mít dva), resp. u jakých benzínek mohu tankovat? V textu se zminuje „znovuzavedení“, „znovu využívat“ – jaký je smysl, využití a co to je to znovuzavedení? Kde a jak se mohu aktivovat?  Předem děkuji.

Dobrý den, funguje to tak, že za každého Vámi aktivovaného člena dostanete 50 l phm, takže od třetího se Vám investice vyplatí. Vklad dělíte získanýma litrama, a tak se dostanete na cenu, za kolik Vás to vyšlo. Tankovat můžete po celé České republice na všech čerpacích stanicích s platebním terminálem CCS. Pro další podrobnější informace volejte naši infolinku 602959500, nebo zašlete Váš tel. kontakt a já Vám zavolám.  S pozdravem Martin Potyš.

Ceny benzínu vs. zájemci

Ceny PHM nejsou uvedené pro situaci, kdy se podaří sehnat jen malý počet zájemců. Cena PHM by poté vyšla extrémně draze.

Nízkou cenu pohonných hmot si člověk musí odpracovat přivedením dalších zájemců.

Za celým projektem stojí Jan Býček, IČ: 67345603, DIČ: CZ7505255615. Jde zároveň o trenéra HC VÍTKOVICE STEEL pro mladší žáky. Jan Býček má stránku na Facebooku, totéž platí i pro Fuelfond. Poslední aktualizace však proběhla 30. března 2014. Samotná stránka Fuelfondu na Faceobooku byla zřízena 12. prosince 2013.

Kdy zpozornět aneb jak poznat letadlo

Jak poznám taková letadýlka? Musím se přiznat, že žádná jasná znamení nemám. Někdy je hranice mezi letadlem, MLM – Multi-level marketingem, Ponziho schématem a atraktivní neobvyklou nabídkou velice tenká.

V první řadě neútočte na lidi, kteří se stanou, ať už pasivní nebo aktivní obětí. Lehce se to může stát i vám. Takový Bernard Madoff dokázal mnoho let klamat tzv. odbornou veřejnost. Ze stejných důvodů se příliš neobviňujte.

Ani neútočte na úřady, že něco takového dovolily, netrestají. Spoléhejte na sebe a svůj úsudek. Nikdo vás do žádného takového schématu nenutí – kromě sociálního pojištění, nejznámějšího typického představitele Ponziho schématu, ale to je na jiný článek.

Myslím si, že nejvíce mě před podobnými chytáky zachránil selský rozum. Asi by mě neochránil před Bernardem Madoffem, možná ano, ale většinu nekalých praktik odhaluji pouhým zamyšlením, kdo z toho co má, jakou má motivaci. A co z toho budu mít já. Je to odpovídající cena za poskytnuté služby?

Pokud převážnou nebo dokonce jedinou prací, jak získat odměnu, je získávat další členy, s největší pravděpodobností se jedná o letadlo. Např. Fuel Fond.

Pokud se slibuje bezpracný zisk po určité době po vstupu, aniž by člověk vyvíjel nějakou aktivitu a aniž by příjem odpovídal zhruba několika procentům vložených peněz, s největší pravděpodobností se jedná o letadlo.

Nemusíme chodit daleko. Spam dostáváme do svých e-mailových schránek denně a jeden z nich je níže.

Tak tohle je vážně pecka!

Ještě před tím, než propadneš úplné euforii, ti musím říct, že to, o
čem se dočteš, smíš předat jen jedné jediné osobě, taková jsou
PRAVIDLA HRY!

Jeden Američan relativně nedávno přišel na způsob, jak legálně a snadno přijít k
zajímavým penězům (10.000 DOLARŮ MĚSÍČNĚ). Aby však zůstala jeho metoda funkční, rozhodl se, že ji prozradí jen jedné osobě a ta jej může prozradit zase jen jedné další.

No a teďka jsi na řadě TY! Takže jak na to se dozvíš na tomto odkazu.

A nezapomeň, poslat dál můžeš maximálně jen jednomu člověkovi!

Díky!

Pokud se při vstupu do systému platí vstupní poplatek, za který nemám žádnou chtěnou protihodnotu – zpozorněl bych, nemusí se jednat o letadlo, ale jaký důvod a účel má tento vstupní poplatek? Toto byla indicie pro odhalení Fuel Fond.cz.

Pokud naleznete nesrovnalosti, zvláště ty, které nevypadají na neúmyslný překlep, zpozorněte. Např. počítadlo zájemců, které počítá přístupy na stránku u fuelfond.cz. Mimochodem, během editace textu se počet zájemců o levné palivo zvýšil o 482 zájemců (tolikrát stačilo stisknout klávesu F5).

Všimli jsme si

Návod na používání „karty Fuel Fond“ je identický s návodem na používání předplacené karty CCS Bonus. Jde o běžný fleetový produkt pro firmy na bázi dobíjitelných předplacených tankovacích karet. Za předpokladu, že by Fuel Fond fungoval, musíte doufat, že vám někdo tuto kartu dobije/zadotuje konkrétní finanční částkou, a tím získáte efektivní slevu na palivu.

Osobně i firmy, které zjevně zveličují hodnoty, musí pak o to víc přesvědčit jinak, že si zaslouží mou důvěru. Pokud naleznete neplnění zákonů, předpisů nebo narazíte na utajování informací před podepsáním smlouvy, zpozorněte. (Tento bod je velice univerzální i v případě různých finančních produktů, např. Česká pojišťovna je známá nesdělováním parametrů smlouvy svým klientům.)

Pokud systém neobsahuje produkt nebo je čistě navázán na získání nového člena (např. FuelFond).

Pokud splňuje systém více předchozích bodů, zpozorněte o to víc.

A pamatujte, nikdo vás do ničeho nenutí. Je to jen vaše svobodná volba. Co se stane, když vstoupíte do systému? Co se stane, když nevstoupíte? Nic nebo skoro nic a máte k tomu podezření? Tak proč chcete vůbec vstoupit?

Moje hlavní pravidla

Nečekám, že někdo či něco ochrání kromě mě samotného, resp. všelijací podvodníci budou vždy o krok napřed a pokusy legislativců hlavně komplikují život běžným a poctivým lidem svými snahami.

Nikdo vás do ničeho nenutí, je to vaší svobodnou volbou.

skoleni_15_4

Poskytl jsem vám pár vodítek, kdy zpozornět, ale pamatujte na to, že pokud se některá pravidla stanou všeobecně známá, stanou se známá i podvodníkům, a tedy vymyslí jiný způsob. Pokud něčemu nerozumím a nemám jiný velice dobrý důvod, neinvestuji do toho.

Máte nějaké vlastní tipy, které pomohou čtenářům? Podělte se s nimi v diskuzi.

Vyjádření z Fuel Fond.cz

Redakce serveru Měšec.cz napsala na e-mail info@fuelfond.cz žádost o vyjádření a během následujícího dne opovědi obdržela. Odpovědi jsou v původním znění a bez korektury.

Jaký je cíl vašeho projektu a kolik v něm máte aktivních účastníků?

Cíl je vydělat a přitom každému ušetřit.

Kolik financí se již podařilo vašim účastníkům ušetřit, máte nějaké statistiky?

Kolik každý ušetří a statistiky se mění každý den.

Jak funguje technické řešení projektu? Jakým způsobem Vaši klienti čerpají výhody, slevy na palivu apod.

Technické řešení projektu nebudu popisovat.Nebudu dávat podrobný návod zlodějům nápadů.Naši klienti neplatí na čerpacích stanicích keš.Platí platební kartou,kterou od nás dostanou a my jim ji dobíjíme.Neplatí žádné další poplatky.  

Jde o letadlo?

O letadlo nejde.My nikoho nesmyslama nekrmíme.A máme náhradní program. Více na www.fuelfond.cz ,nebo na tel. 602959500.Za fuelfond s pozdravem Martin Potyš.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je finančním poradcem firmy OK Klient a předseda zájmové skupiny SIG Peníze v Mense ČR.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).