Hlavní navigace

Názor k článku Miroslav Kalousek: Navrhovat vystoupit z EU je totéž co vlastizrada od Paeris Kiran - Já jsem vždycky alergický na to když mi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2017 9:39

    Paeris Kiran (neregistrovaný)

    Já jsem vždycky alergický na to když mi někdo začne tvrdit že "něco je mým bytostným zájmem".

    o tom co je a co není v mém zájmu si rozhoduju já sám. A o tom co je a co není jeho zájem by si měl každý občan rozhodnout sám. A co je v zájmu státu tvořeného občany o tom by, v demokracii, měl rozhodnout většinový názor občanů.
    vhodně vyjádřený buď referendem a nebo volbami. Vláda tu skutečně není od toho aby nějak "moudře" definovala národní zájmy... vláda vzniká na základě toho co občané jako své zájmy definují ve volbách (případně v referendu) a tuhle vůli má naplňovat.

    Pokud si někdo myslí že vystoupení z EU je nejlepším krokem pro ČR pak to je prostě názor. Je stejně hodnotný jako názor že nejlepším krokem je zůstat. V skutečné demokracii záleží jenom na tom kolik lidí jaký z takových postojů zastává a podle většinového názoru se pracuje.

    Stejně tak lze spolehlivě označit třeba přijetíé zbraňové směrnice EU či kvót na uprchlíky za vlastizradu... (to je pro změnu můj názor na kterém se Kalouskem prostě neshodnu)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).