Hlavní navigace

Názor k článku Komu padne Černý Petr v propouštění? Míst je stále hodně, ale jen pro kvalifikované od anonym - "Míst je stále hodně" - ano, ale za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2009 12:00

    anonymní
    "Míst je stále hodně" - ano, ale za jakých mzdových a pracovních podmínek ... Většina z nás, co odsuzují nezaměstnané, že nepřijímají nabízená místa, by zcela určitě na takováto volná místa nikdy nešla pracovat. Ono se to říká z tepla kanclu, od kafíčka, že lidi jsou líní a vybíraví. Ale je vcelku pochopitelné, že má-li občan platit za bydlení 15 tisíc měsíčně, za základní potraviny utratí 5 tisíc, k tomu si spořit na důchod atd. atd. že nemůže přijmout práci, za kterou bude pobírat např. 12 tisíc. K tomu dojíždění za 5 tisíc měsíčně ... Zdá se mi, že někteří odborníci chtějí dokázat, že tu funguje perpetum mobile. Náklady 30 tisíc měsíčně, příjmy 12 tisíc.
    Nechci, aby to vypadalo, že se zastávám notorických nemakačenků, ale každý může přijít nějakým způsobem o práci. A pak zjistí, pokud nemá nějakou atraktivní profesi nebo známé, kteří o nějakém dobrém místě, které se ani jinak do nabídek volných míst ani nedostane, vědí, že sehnat místo, ze kterého by ufinancoval své finanční závazky, a nemusel přitom dělat 25 hodin denně, nemusel býr odloučen 2 týdny od rodiny nebo se musel po kolikáté už rekvalifikovat a další nepopulární negativa, není lehké, ba je přímo nemožné.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).