Hlavní navigace

UniCredit Bank rozdává 2000 Kč za založení účtu. Proplatí vaše nákupy

9. 12. 2019
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Za nový účet peníze jako bonus. Akční nabídka UniCredit Bank běží do konce prosince 2019, a pokud zvažujete změnu banky, nebo chcete další účet v bance, může být finanční bonus příjemná motivace.

Přeneste si účet k nám a získejte zpět až 2000 Kč za všechny své nákupy. Tak začala kampaň UniCredit bank v říjnu 2019, a protože banka stále peníze rozdává až do konce prosince, ukážeme si, co musíte pro to udělat, abyste nemuseli číst podrobné podmínky akce UniCredit Bank.

2000 Kč na vaše nákupy

Za nový účet v UniCredit bank můžete získat až 2000 Kč. Předložka „až“ však není nesplnitelná a snadno na ni dosáhne každý. Finta bonusu spočívá v tom, že vám banka každou platbu novou kartou, kterou k účtu získáte, vrátí zpět peníze ve výši transakce jako bonus, přičemž strop je 2000 Kč.

Udělejme si příklad: když po otevření účtu zaplatíte kartou jen 70 Kč, dostanete zpět 70 Kč. Pokud už kartu nepoužijete, více nedostanete. Naproti tomu, pokud kartu budete používat pro každodenní nákupy a do 29. 2. 2020 s ní utratíte třeba 10 000 Kč, jednotlivé transakce vám banka „proplatí“ a na stropu 2000 Kč se bonus zastaví.

Postup, jak získáte bonus 2000 Kč

Založíte si konto online na webu banky a následně potvrdíte formulář Žádost o změnu banky. UniCredit Bank tímto z vaší stávající banky převede všechny platby, nastavení účtu a další příkazy a původní účet ve druhé bance připraví ke zrušení. Je to opravdu nutné, bez tohoto kroku účet sice založíte, ale bonus nedostanete.

Součástí změny musí být převedení nejméně pravidelné platby, tj. trvalý příkaz nebo povolení k inkasu. Na to myslete předem, takováto platba musí být nastavena před samotným zahájením změny/převodu banky, jinak vám UniCredit Bank nemusí bonus vyplatit. (Přidání trvalé platby až poté je možné, ale už není předmětem bonusu.)

Postup výše můžete samozřejmě provést i osobně na pobočce, ale online bude pro vás pohodlnější.

Co když účet ve své stávající bance zrušit nechcete? Pak si můžete otevřít účet v UniCredit Bank i bez tohoto kroku, ale také bez bonusu. Při podobných akcích se však už našli jedinci, kteří si pro získání obdobných bonusů založili v nějaké bance bezplatný účet jen proto, aby jej následně zrušili.

Postup byl jednoduchý. Aby získali bonus v Bance A, která vyžadovala převod původního účtu k ní, založili si účet v Bance B. Na účtu v Bance B nastavili trvalý příkaz např. na svůj další účet v Bance C (který běžně využívají) a následně přes službu mobility klientů (což je přesně výše popisovaný proces formulářem Žádosti o změnu banky) cíleně založený účet v Bance B zrušili pomocí nové Banky A. Následná trvalá platba pak chodila z Banky A do Banky C a účet v Bance B byl zrušen. Bonus vyplacen. Takové jednání je sice neetické, ale ne nelegální.

Povedlo se, máte účet v UniCredit Bank, váš původní účet je nastaven na zrušení a převedené trvalé platby nebo povolená inkasa vidíte ve svém internetovém bankovnictví UniCredit Bank. Už jste dostali i novou platební kartu k účtu. Nyní vás čeká poslední krok.

Do 29. února 2020 musíte s novou kartou platit u jakéhokoli obchodníka v ČR, včetně webů. Co zaplatíte, to vám banka vrátí zpět do limitu 2000 Kč. Pokud si necháte kartu v šuplíku, nedostanete nic. Samotné odměny za transakce kartou dostanete do 45 dnů od platby.

Na co si dát pozor

  • Bonus nezískáte za platby v zahraničí (včetně zahraničních e-shopů), pro získání bonusu kartu proto používejte jen v ČR.
  • Pokud v jedné transakci vyberete i hotovost, tj. cashback, bonus se na ni nevztahuje.
  • Pokud před 30. červnem 2020 účet zrušíte, banka vám vyplacené odměny naúčtuje zpět. Účet případně rušit tedy až po 1. červenci 2020.
  • Pokud během této akce požádáte v UCB o hypotéku a získáte nižší úrokovou sazbu, než je standardní vyhlašovaná sazba, opět bonus nezískáte.
  • Každý měsíc musí na účet přijít 12 000 Kč.

Co z toho banka má?

Za 2000 Kč dáváte bance minimálně svá osobní data. Pokud vám to za to stojí, jděte do toho. Pokud ne, víte, co dělat.

dan_z_prijmu

Jaký účet si musíte otevřít

Akční nabídka bonusu platí pro tyto účty:

  • U konto
  • U konto pro mladé
  • U konto TANDEM
  • U konto PREMIUM

Kolik máte času

  • Účet je nutné otevřít do 31. prosince 2019. Samotná akce banky trvá již od 14. října 2019.
  • Nejpozději 31. ledna 2020 musíte bance předat formulář „Žádost o změnu banky“, který je pro výplatu bonusu nezbytný. Obojí můžete samozřejmě udělat najednou v den otevření účtu.
  • Pokud si ale účet otevřete na pobočce banky, termín pro dodání formuláře se vám zkrátí o měsíc na 31. prosince 2019.

Kdo může nabídku využít

  • Musíte být starší 18 let.
  • Potřebujete platný občanský průkaz a druhý doklad totožnosti – řidičský průkaz či cestovní pas.
  • Nesmíte být v pracovním poměru s bankou nebo jinou společností v rámci skupiny UniCredit (UniCredit Leasing CZ, a.s., včetně UniCredit Fleet Management, s.r.o., a UniCredit pojišťovací makléřská spol. s r.o. nebo UniCredit Services S.C.p.A. či UniCredit Factoring Czech Republic and Slovakia, a.s. včetně členů UniCredit Turn-Around Management).

Tento text obsahuje affiliate odkazy. Pokud se přes tyto odkazy na vybraných službách zaregistrujete, případně něco nakoupíte, získá z toho redakce malou provizi sloužící pro zajištění našeho fungování. Detaily o affiliate programech najdete zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).