Hlavní navigace

Názor k článku Rodičovský příspěvek 2020: Návod, jak získáte co nejvíce od Odpočty z daní - Odpočty z daní vůbec nic neřeší. Se podívejte...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2019 20:28

    Odpočty z daní (neregistrovaný)

    Odpočty z daní vůbec nic neřeší. Se podívejte na svoji výplatní pásku. Kolik platíte měsíčně na daních? Otec s průměrnou mzdou zaplatí po odpočtu na jedno dítě cca 3000 daň. To by byla strašně mizerná podpora.
    Nechápu, proč se všichni tak bouří. Ta dávka se od roku 2008 nezvedla (naopak klesla o cca 20000) a jak se zvedly ceny všeho za tu dobu?
    Je logické, že stát podporuje rodinu, protože kdo by platil důchody, pokud by ty děti nebyly? To, co platíte dnes platíte stávajícím důchodcům? Kdo to ale bude platit Vám?
    Jít dřív do práce? A kam ty děti dáte? Stát zrušil jesle, dostat dítě do školky před 3 rokem nemožné, částečné úvazky skoro neexistují atd atd. Tohle kdyby stát vyřešil, pak by možná tolik dávek ani nebylo potřeba.
    Mateřská je dle původní mzdy. Rodičák bude 300tisíc na 4 roky, 6250 měsíčně. To se Vám zdá pro ženskou a dítě moc? Zkuste s tím vyjít alespoň jeden měsíc.
    Ceny máme vyšší než v Německu, ale platy? DPH z plínek? Dětské jídlo a školní potřeby? Atd atd.
    Naši spoluobčané spíše zneužívají jiné dávky (příspěvky na bydlení, hmotná nouze,...). Rodičák na zbohatnutí určitě není.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).