Hlavní navigace

Názor k článku Pojištění jízdních kol: spousta výjimek a povinnost od Petr Dufek - Dobrý den, chtěl bych upozornit na věcné chyby v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2016 10:45

    Petr Dufek

    Dobrý den,

    chtěl bych upozornit na věcné chyby v článku u Generali Pojišťovny:

    Pojištění kol v rámci pojištění domácnosti:

    I Generali Pojišťovna pojišťuje kolo jako součást pojištění domácnosti, a to zcela automaticky. Pokud Vám bylo kolo ukradeno z domova, pak je limitem částka, jakou jste si zvolili ve smlouvě na celou domácnost.

    Pro případ odcizení kola ze SPOLEČNÝCH PROSTOR je základní limit nastaven na 10 000 Kč. V případe dražšího kola je možné limit pro individuálně navýšit dle vašich požadavků.

    Plnění se vztahuje na tyto prostory:

    zamčený byt či dům,
    zamčené nebytové prostory (tím se rozumí místnost nebo soubor místností, které jsou určené k jiným účelům než k bydlení, např. sklep, dílna, které jsou přístupné odjinud než zevnitř bytu. Nebytovým prostorem jsou rovněž vedlejší prostory patřící k bytu, které však leží mimo byt, jako například sklep, dřevník, kolna, garáž apod.

    Požadovaný stupeň zabezpečení viz. VPP - zabezpečení bytu / věci v nebytových prostorách.

    Na volném prostranství se musí jednat o loupežné přepadení, aby vám pojišťovna ztrátu kola proplatila (limit 2% pojistné částky, maximálně však 50 000Kč.


    Doporučuji si informace, které uvádíte v článku více ověřovat. Protože pak článek na ztrácí na důvěryhodnosti. Osobně teď nepochybuji, že v článku bude více nesrovnalostí i u dalších pojišťoven.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).