Hlavní navigace

Názor k článku Komu padne Černý Petr v propouštění? Míst je stále hodně, ale jen pro kvalifikované od anonym - Takových ubytoven je bohužel po republice dost. I za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2009 8:22

    anonymní
    Takových ubytoven je bohužel po republice dost.
    I za holobyty pro neplatiče (zvláště ty nově postavené) platí oni neplatiči mnohem více, než platí normální lidi za normální 3 + 1. V tom je to dnešní zřízení zkur*ené, že lidem, co se nějakým způsobem dostali na okraj, nepomůže, ale ještě je víc a víc oškubává a ti lidé se propadají niíž a níž. A ty lidi se nemají šanci nějak bránit. Kdo má nižší příjmy, nemá na to si vzít hypotéku, byty za regulované nájemné jsou beznadějně obsazeny (byť v nich bydlí mnohdy nájemník, který má byt pronajat za skoro tržní nájemné od původního, legálního nájemníka, který platí ono regulované nájemné), neexistují takřka obecní byty či jinak dostupné, a u těch s regulovaným nájmem se vymění záchodová mísa a vodovodní baterie a po novém nájemníkovi je už požadováno tržní nájemné. A pokud se nájemné ( i to regulované) neustále zvedá, ale lidem příjmy nikoliv, nastane situace, že lidi na to nebudou mít. Tak vás vystěhují do nějaké podobné ubytovny a pak už není problém stát se bezdomovcem, když na onu ubytovnu dotyčný nemá 8 tisíc. Ostatně, mnozí z nás třeba platíme 8ku, ale za hypotéku a určitě bychom neradi dávali 8ku za holobyt se společným WC na chodbě. Ale když se vám nic lepšího nenaskytne ... Ono se to mluví jinak, když je člověk nějak zajištěn, má dobré místo, dobrý plat, druhou plovičku, která náklady táhne s ním, zdraví mu slouží, ale vše může být brzy zcela jinak. A pak není problém se propadnout na dno společnosti. A "štědrý"sociální systém tu mnoho nepomůže, jen odčerpává peníze ze státního rozpočtu hlavně na svůj chod.

    Jednoduše řečeno: nesoulad mezi příjmy a výdajiu u některých občanů.

    Doporučuji shlédnout TV film "SVĚDEK" s J. Hanzlíkem, kde z normálně zaměstnaného chlapa s rodinou se stal během chvíle bezdomovec. Běželo to sice už před pár lety, ale je to stále aktuální.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).