Hlavní navigace

Komerční banka jako férový realitní portál Cincink. Bezplatnou inzerci zaplatí hypotéky

2. 10. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
O hypotéky není zájem a jejich ceny neustále klesají. Komerční banka proto sází na vlastní realitní portál, který jí má pomoci dostat hypoteční produkty blíže k lidem.

Komerční banka 1. října 2019 oficiálně spustila vlastní realitní portál nazvaný Cincink. Na jeho realizaci se kromě Komerční banky podíleli i lidé ze společnosti IdeaSense. Portál byl v beta verzi přístupný už od června 2019. Jiný má být tím, že klientům zajistí všechny služby, které při nákupu a prodeji nemovitostí mohou potřebovat. Pomohou vám se vším od vyhledání vhodného domu či bytu, zajištění financování, podpisu smlouvy, poskytnou právní a daňové poradenství, pomůžou se zápisem do katastru nemovitostí a klidně vám i objednají stěhovací firmu, která vaše věci přestěhuje do nového domova.

Jedním ze zdrojů návratnosti investice zajišťující provoz a chod realitního portálu má být prodej hypoték Komerční banky na jeho stránkách. Půjčky na bydlení by měla v budoucnu zajistit i spolupráce s Modrou pyramidou, jejímž výhradním vlastníkem je Komerční banka. Cincink má přímo na svých stránkách hypoteční kalkulačku, kde si můžete nacenit hypoteční úvěr podle vlastního uvážení. Zatímco zadat inzerát můžete online nebo pomocí telefonu, o hypotéku nebo úschovu peněz při podpisu kupní smlouvy lze žádat na pobočkách Komerční banky.

Ceny hypoték klesají

Z aktuálních dat Fincentrum Hypoindex vyplývá, že hypotéky zlevňují již sedmý měsíc v řadě. Průměrná úroková sazba hypoték klesla na 2,61 % a dostala se tak na úroveň loňského podzimu. Přesto zájem o hypotéky dále klesá. Pro ilustraci mohou názorně sloužit čísla z letošního srpna 2019, kdy bylo podepsáno 6153 hypotečních úvěrů v celkovém objemu 14,294 miliardy Kč. Porovnáme-li to s loňským srpnem, přišlo do bank pro hypotéku o 2322 klientů méně a objem sjednaných hypoték se propadl o téměř 4,5 miliardy Kč. Srpnový objem tak klesl pod úroveň roku 2015. Nelze se tedy divit, že banky se snaží hledat cesty, jak skomírající hypoteční trh oživit. Vlastní realitní portál se zdá být dobrým krokem, zvlášť když klientům nabízí řadu pro ně zajímavých služeb a k tomu ještě zdarma.

Vkládání inzerátů je pro kupující i prodávající zdarma. Své nabídky zde mohou zveřejňovat zdarma i realitní kanceláře. Komerční banka totiž počítá s tím, že zprostředkování nabídek od soukromých inzerentů i realitních kanceláří na jednom místě jí zajistí konkurenční výhodu. V budoucnu plánuje Cincink spolupracovat také přímo s developery, takže lidé si při návštěvě portálu budou moci vybírat i z aktuální nabídky novostaveb.

Platí se naopak za odhad ceny nemovitosti, stavebnětechnické posouzení stavu nemovitosti včetně případného vyčíslení nákladů na opravu, pořízení profesionálních fotografií prodávané nemovitosti, její vizualizaci, 3D plánek, úschovu peněz při převodu nemovitosti, právní služby, daňové poradenství a navržení podoby textu inzerátu. Klienti, kteří se rozhodnou využít služeb našeho portálu, budou mít k dispozici tým zákaznické péče složený z odborníků na oblasti realit, práva i finančního poradenství, který nabízí bezplatné poradenství zejména těm, kteří se rozhodnou koupit či prodat nemovitost bez realitní kanceláře a nemají s touto činností dostatek zkušeností, říká Kateřina Stehlíková, CEO Cincink.

Na zajímavé nabídky vás upozorní hlídací kočka

Cincink zatím spolupracuje s několika realitními kancelářemi: Bidli, Sting, Century 21, Maxima Reality, Next Reality, Evropa a Real Spektrum, které jim zajišťují služby a poradenství realitních makléřů. Postupně hodlá navázat spolupráci i s dalšími realitními kancelářemi na trhu.

Už nyní Cincink nabízí v každé z kategorií tisíce inzerátů. Vyhledávání nemovitostí je zde obdobné jako na stránkách jiných realitních portálů. Zájemci o bydlení si mohou vybírat na základě volby lokality, svých preferencí typu inzerátu (jestli máte zájem o prodej, pronájem, či aukci). Dále si zvolíte, zda chcete byt, nebo dům, a vyberete jeho velikost a dispozici. Zadáte cenové rozmezí a stav objektu (novostavba – před rekonstrukcí) a další náležitosti (například zda si přejete balkón nebo garáž).

dan_z_prijmu

Zvolit si lze také typ vlastnictví (družstevní, osobní, státní). Na nové nabídky odpovídající vašim požadavkům vás upozorní filtr hlídací kočka. Mimoto najdete na stránkách realitního portálu i rady a tipy, jak postupovat v případě koupi nemovitosti nebo pořízení hypotéky.

Realitní portál plánuje rozsah poskytovaných služeb postupně rozšiřovat. Už nyní zájemcům nabízí odhad ceny nemovitosti, právní poradenství, nafocení profesionálních fotografií textaci inzerátu, vizualizaci interiéru a 3D plánek, technickou podporu nebo daňové poradenství. Během letošního podzimu svou nabídku rozšíří o převody energií, zajištění energetického štítku či pronájem dodávek ke stěhování.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).