Hlavní navigace

Názor k článku Jak vypadá schůzka s finančním poradcem od anonym - Financni poradenstvi je velice uzitecna cinnost, ale musi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2007 0:23

    anonymní
    Financni poradenstvi je velice uzitecna cinnost, ale musi to delat odbornik

    v posledni dobe je velky boom fin.poradcu firmy OVB --> vetsina z tech lidi jsou nevzdelani mladi lide s absolutni neznalosti problematiky.

    Sam jsem si kurzem OVB prosel a byl i na nejakych par "rozsirujicich" kurzech. Od teto cinnosti me odradilo to, ze po zakladnim kurzu, kdy jsem v podstate byl vypusten do sveta jako "fundovany fin.poradce" jsem nemel absolutne zadne znalosti o jednotlivych produktech, jejich vyhodnem nakombinovani atd..

    Co me naucili byla komunikace s lidmi, jak se vnutit, jak obalamutit tak, aby nepoznali, ze ja o tom vim vlastne mene nez oni :-)

    K tomu abych se dostal k lepsim informacim (lepsim kurzum), tak jsem musel udelat X smluv. Jak muzu radit nekomu o jeho financich kdyz o tom sam nevim absolutne nic? Je to vec svedomi kazdeho cloveka, ale ja to proste nezvladl a radeji se pustil do jinaciho podnikani.

    Z mych znamych dela FP pro OVB asi 10 lidi, z toho pouze jeden tomu opravdu rozumi a u nej verim ze se dostane kvalitniho poradenstvi. Zbytek tam nahazi nejaky produkty aby to vypadalo , ale v podstate udela to same a jeste hur ( nejde o jejich prani ) nez kdyby si klient na internetu nastudoval informace sam.

    Proto radim - schuzkam se nebrante, ale malinko se na ne pripravte a otestujte znalosti sveho fin.poradce .... jde prece o vase penize !
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).