Hlavní navigace

J&T Banka mění sazebník. Zlevňuje i přidává nové ceny

10. 10. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Freepik.com, podle licence: Rights Managed
J&T Banka změní od 11. října 2016 svůj sazebník poplatků. Změny jsou minimální a dojde spíše ke snížení poplatků a zavedení nových položek.

J&T Banka mění od 11. října 2016 jeden ze svých sazebníků. Jedná se o sazebník poplatků pro službu Clear Deal pro fyzické osoby nepodnikatele.

Plánované změny banka zveřejnila již 10. srpna 2016. Účinné ale začnou být až od úterý, 11. října 2016.

Tuzemský platební styk

V rámci tuzemského platebního styku jste standardně měli platbu do jiné banky bez poplatku, pokud jste ji zadali přes internetové bankovnictví. Nově přidala banka i telefonní bankovnictví, za které si rovněž nebude účtovat poplatek.

A přibyla i položka Platba do jiné banky na základě trvalého příkazu. Pokud budete zadávat platbu do jiné banky prostřednictvím trvalého příkazu, rovněž za to banka nebude chtít poplatek.

Pokud jste po bance požadovali urgentní platbu do jiné banky, museli jste se s ní napřed domluvit. Jestliže souhlasila, naúčtovala vám poplatek 100 Kč. Nově se s bankou musíte také domluvit, zda platbu urgentně je schopna provést. Poplatek se ale zvýší. Nově bude oněch 100 Kč účtováno jen jako jakási přirážka ke standardnímu poplatku za platbu do jiné banky.

Položka Cena do 10. října 2016 Cena od 11. října 2016
Urgentní platba do jiné banky (po dohodě s bankou) 100 Kč 100 Kč příplatek ke standardnímu poplatku

SEPA platby

Mění se také pojetí a poplatky za SEPA platby, které až do současnosti banka nazývala EURO platby. Cena za SEPA platbu zaslanou skrze internetové bankovnictví zůstává stejná, a sice 150 Kč. Nově ale banka do sazebníku přidala i možnost zaslat SEPA platbu prostřednictvím telefonního bankovnictví, a to za stejnou cenu.

Na poplatcích ale zaplatíte méně v případě, že využíváte SEPA platbu a zadáváte ji písemně. Z původních 500 Kč totiž nově zaplatíte 250 Kč.

Položka Cena do 10. října 2016 Cena od 11. října 2016
SEPA platba zadaná v internetovém bankovnictví 150 Kč 150 Kč
SEPA platba zadaná přes telefonní bankovnictví 150 Kč
SEPA platba zadaná písemně 500 Kč 250 Kč

V případě příchozích SEPA plateb a plateb ze zahraničí v českých korunách se ceny nemění, ale nově k těmto položkám byly zakomponovány i urgentní platby. Za příchozí SEPA platbu jste zaplatili 100 Kč. Stejný poplatek nově zaplatíte i za urgentní platbu v eurech, která bude připsána na váš účet a která bude provedena prostřednictvím systému TARGET2.

Pokud vám někdo ze zahraničí poslal platbu v českých korunách do 500 000 Kč, nebo naopak poslal sumu v cizí měně v rámci České republiky (opět do 500 000 Kč), neplatili jste za službu nic. To zůstává, ale nově se do této služby počítá i urgentně zaslaná platba, pokud splňovala tyto podmínky, tedy:

  • jedná se o platbu ze zahraničí v českých korunách,
  • jedná se o platbu z tuzemska v cizí měně.

A do sazebníku přibyly dvě nové položky:

  • SEPA inkaso z účtu,
  • Urgentní platba v eurech prostřednictvím systému TARGET 2 z vašeho účtu.
Položka Cena od 11. října 2016
SEPA inkaso z účtu 150 Kč
Urgentní platba v eurech přes systém TARGET 2 z vašeho účtu 1000 Kč

Další změny

Banka do svého sazebníku rovněž zakomponovala poskytování telefonního bankovnictví, které v rámci služby Clear Deal poskytuje bez poplatku. 

skoleni_15_4

Ačkoli jsou ceny poplatků uvedeny v českých korunách, vždy jsou zúčtovány v měně, ve které máte u banky vedený účet, případně v měně, v jaké je denominován investiční nástroj, který je předmětem transakce.

Služby a produkty, které banka v sazebníku uvedené nemá, vám poskytne buď bezplatně, nebo za poplatek, jehož výši určí po vzájemné dohodě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Psaním jsem skloubila své znalosti ze studií financí a žurnalistiky. Ráda se učím nové věci, tančím a běhám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).