Hlavní navigace

Názor k článku Elektronická dálniční známka 2024: kolik vás bude stát a jak funguje? od pokul - Jen ještě pro ilustraci: Brusel/Praha, 7. října 2020...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2020 11:40

    pokul

    Jen ještě pro ilustraci: Brusel/Praha, 7. října 2020 - Soudní dvůr EU včera rozhodl, že hromadné ukládání dat uživatelů internetu, stejně jako z telefonních hovorů, není přípustné. Přesně toto přitom operátorům v ČR nařizuje i současná legislativa. Piráti proti takovému postupu v minulosti podali stížnost k Ústavnímu soudu, ten ji zamítl. Proto místopředseda Evropského parlamentu Marcel Kolaja a poslanci Ondřej Profant a Mikuláš Ferjenčík vyzývají vládu, aby upravila legislativu v souladu s rozhodnutím Soudního dvora Evropské Unie. Ukládání a zadržování dat (tzv. data retention) s cílem sledování pohybu osob musí být cílené, nikoliv plošné.

    <hr />

    Pro tentokrát soudní dvůr EU rozhodl. Rozhodne stejně i příště?? Není Vám ani trochu divné, že to někoho v tradiční demokracii vůbec napadá? A jak to že u nás to je možné? Mch. pokud vím, ve hře je nějaký návrh EU, aby soukromá data v našich počítačích nemohla být šifrována neprolomitelnou šifrou :-). Přiznám se, že to nevím přesně, nepodařilo se mi to teď v rychlosti dohledad. A jak je složité změnit ze dne na den "cílené sledování pohybu" na "plošné", když po technické stránce je vše k dispozici??? A jak složité je získat souhlas pro "cílené sledování" někoho? Stále vás to NENUTÍ KLÁST SI ŽÁDNÉ OTÁZKY? Asi stejně jako "většinu". Pak jsme ztraceni... .

    29. 11. 2020, 11:43 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).