Za maso si připlatíte. O kolik?

28. 8. 2012

Sdílet

Spotřebitelé si na vepřovém masu znovu připlatí. Až o 5 až 10 korun stoupla cena vepřového masa v jednotlivých řeznictvích, další řeznictví zdraží nejspíše v následujících týdnech. Nejvíc nahoru půjdou ty nejprodávanější druhy, to znamená vepřový bok, krkovice a vepřová plec,  řekl řezník Otakar Moravec.

Důvodem pro rostoucí ceny je klesající výroba u nás a zdražování vepřového v Německu: Pokud ta cena podle předpokladů poroste v Německu dál, tak se dá očekávat i další postupné zdražování, říká Jan Katina z Českého svazu zpracovatelů masa. Dražší krmivo pro prasata na německém trhu podle něj donutilo mnohé farmáře přestat s chovem prasat. 


Zdroj: ČTK

Výroba vepřového masa a cena výrobců

Našli jste v článku chybu?

Autor aktuality

Nejčastěji se věnuje tématům z oblasti investování, financí a makroekonomie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).