Za kolik se ideálně naobědvat a nijak se při tom neomezovat? U Čechů je to 101,50 Kč za jeden oběd. Hodnota stravenek se přitom má v příštím roce zvýšit na 105 Kč na základě čerstvého návrhu Ministerstva práce a sociálních věcí, ve kterém dochází k navýšení stravného na služebních cestách. Data o útratě zaměstnanců za oběd sbírá a vyhodnocuje společnost Edenred prostřednictvím elektronických transakcí stravenkovou kartou Ticket Restaurant® Card.
Průměrnou útratu jsme vypočetli z více než 10 000 obědových transakcí, které čeští zaměstnanci uskutečnili s kartou Ticket Restaurant® Card za půl roku od jejího uvedení na trh v polovině letošního června,
uvedl Pavel Kusý, ředitel pro strategii a marketing společnosti Edenred. Do průměrné útraty se přitom počítaly pouze platby v restauracích, nikoli nákupy potravin v obchodech.
Odhadovaná průměrná nominální hodnota papírové stravenky v ČR se přitom pohybuje pouze kolem 80 Kč. Zaměstnanci se tak z tohoto příspěvku nedokáží plnohodnotně najíst a musejí si připlácet.