Průměrný zaměstnanecký oběd? Za 101,50 Kč

Sdílet

Za kolik se ideálně naobědvat a nijak se při tom neomezovat? U Čechů je to 101,50 Kč za jeden oběd. Hodnota stravenek se přitom má v příštím roce zvýšit na 105 Kč na základě čerstvého návrhu Ministerstva práce a sociálních věcí, ve kterém dochází k navýšení stravného na služebních cestách. Data o útratě zaměstnanců za oběd sbírá a vyhodnocuje společnost Edenred prostřednictvím elektronických transakcí stravenkovou kartou Ticket Restaurant® Card.

Průměrnou útratu jsme vypočetli z více než 10 000 obědových transakcí, které čeští zaměstnanci uskutečnili s kartou Ticket Restaurant® Card za půl roku od jejího uvedení na trh v polovině letošního června, uvedl Pavel Kusý, ředitel pro strategii a marketing společnosti Edenred. Do průměrné útraty se přitom počítaly pouze platby v restauracích, nikoli nákupy potravin v obchodech.

Odhadovaná průměrná nominální hodnota papírové stravenky v ČR se přitom pohybuje pouze kolem 80 Kč. Zaměstnanci se tak z tohoto příspěvku nedokáží plnohodnotně najíst a musejí si připlácet.

Našli jste v článku chybu?

Autor aktuality

Psaním jsem skloubila své znalosti ze studií financí a žurnalistiky. Ráda se učím nové věci, tančím a běhám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).