Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vyplatí se dům na klíč, nebo stavba svépomocí? od Borek - Mam velmi spatne zkusenosti se stavbou na klic....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2013 14:29

    Borek (neregistrovaný)

    Mam velmi spatne zkusenosti se stavbou na klic. Firma vam sice vyridi vetsinu papirovani a praci na stavbe zorganizuje, ale reknou si za to nekolikanasobne vic. Ale co mi nejvic vadi je kvalita prace. Prestize jsem mel nezavisly stavebni dozor, kvalita stavby je velmi nizka. Navic po dokonceni firma nechtela provadet opravy v ramci zaruky. Takze po letech zjistuji, ze mam rozdilne delky zdi, v zakladech odpadky a vsude tepelne mosty. Vetsina stavebnich firem u nas neumi stavet kvalitne a jde jim jen o zisk. Pri stavbe tzv "na klic" si stejne takova firma najima dalsi mensi firmy, ktere jednotlive etapy stavby buduji. Proto si myslim, ze je vyhodnejsi stavba svepomoci, kdy si tyto firmy clovek najme sam a usetri znacnou castku, ktere by jinak sli do zisku stavebni firmy.

  • 2. 5. 2013 20:55

    Franta (neregistrovaný)

    Jak si tak ctu ty diskuse tady, tak se nestacim divit. Nechapu, k cemu je tedy nezavisly stavebni dozor, kdyz stejne neudela nic, krome toho, ze Vas stahne o vic penez. Finta je asi v tom, vybrat si mensi firmu, ktera si zakazniku vazi a snazi se svoji praci odvest kvalitne, aby jste je doporucili dal a oni si nemuseli platit nejakou stupidni reklamu a tim padem navysovat svoje ceny pro dalsi zakazniky. Dalsi vec je, ze tohle delaji jenom velke firmy, ktere sice vypadaji, ze jsou zkuseni, nebude s nimi zadny problem a na trhu jsou uz dvacet let, ale tim jak tech zakazek maji hromadu, musi sehnat i hromadu lidi, co to pro ne udelaji a ne vzdy to jsou profici ... mozna ani ne z poloviny, ale nechtel bych jim krivdit.... Takze ve zkratce, stavba svepomoci neni spatny napad, clovek urcite neco usetri, ale zase mu to sezere spoustu osobniho volna a casu, ktery by mohl venovat necemu jinemu a trebas i uzitecnejsimu a kdyz si vybiram firmu, urcite ne tu nejvetsi, nejoblibenejsi a radoby nejzkusenejsi, ktera Vas ve finale stahne o daleko vic penez, protoze musi zaplatit nejenom remeslniky, ale i lidi, co se valeji v kanclu a stouraji se prstem v nose bez toho, aby neco vubec udelali ... ale taky musi platit najem a chtej pekny auto a litat na dovoleny...Ja osobne bych velkou firmu uz neoslovil.

  • 2. 5. 2013 21:03

    bez přezdívky

    Konecne nejakej jinej nazor, nez je tu lidi jenom breci, jak jsou ty firmy spatny. My s pritelkyni meli asi stesti, ale narazili jsme na malou firmu rodinneho typu, ktera pro nas udelala prvni posledni a rozhodne nemame nejmensi duvod si stezovat! Presne jak psal Franta, chteji odvest kvalitni praci, aby je clovek doporucil dal a tak to ma byt!

  • 11. 5. 2018 16:52

    pepa (neregistrovaný)

    ideální je stavět svépomocí a však je potřeba předem mít přístup ke slevám na materiálu podle položkového rozpočtu.Dále pak na základě doporučení na řemeslníky,kteří kolikrát pracují ve firmách,které by teoreticky prováděly montáže jako firma,je třeba je oslovit a domluvit s nimi dílo a-z.protože každá firma má patlala a šikulu a dohromady je tak nějak vyvážená.tak že určitě oslovit šikulu a jste hned uplně jinde cenou za dílo a kvalitu.za takto zvolené stavění se ušetří na firmách až 40% nákladů za práce.pokud nejste technicky znalí je potřeba stavebního dozoru ,neboť vše se musí povést na poprvé a né že to zaplatíte dvakrát atd.tím máte více času na sebe ,rodinu,birokracii ,(projekt,povo­lení,čas,nervy,at­d)víte že je hotovo pod cenou a v nejvyšší kvalite.pěkný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).