Hlavní navigace

Názory k článku Vláda: Daně snížíme všem!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 1. 2007 16:33

    OPRAVDOVÁ VLÁDA (neregistrovaný)
    VIZ DISKUSE JAKÁ POZITIVNÍ OPATŘENÍ OČETKÁVÁTE OD NOVA VLÁDA?! NA http://www.akcie.com/tema.php?START=30&ID_TEMA=59&RAZENI=0

    Tak prý vláda, a dokonce prý TopLANkova?
    odpovědět
    Vždyť je to enem služebnictvo!
  • 23. 1. 2007 11:06

    anonymní
    Někde na estatu.cz bylo počítadlo, kolik že nás stojí "nevláda". Možná by bylo příhodnější tam uvádět, co stojí vláda. Vzhledem k tomu, že v zaměstnání musím pracovat s mnoha zákony /nejsem však právník/, nestačím se divit, co soudruzi odborníci z ODS dokázali vymyslet, odhlasovat /a co s. Havel v.r. podepsal/ a kolik novelizací typu "škrtněte 1. odstavec, 2. odstavec označte jako 1, za předposlední větu vložte slovo ... = běžný občan nemající k dispozici tzv. úplné znění zákona pro každou novelizaci nemá šanci se v takto "vyspravovaně novelizovaných" zákonech orientovat - ten který zákon za krátkou dobu své působnosti již má. A pokud to chtěla nějaká strana opravit, házeli ji ODSáci klacky pod nohy. A co stojí prostředků aktualizace počítačových programů, školení, co lidí se zabývá výklady a metodikou, co tím vlastně "básníci" chtěli říci. Kdyby se trochu plánovalo a zákon se udělal pořádně s výhledem aspoň 2 roky jej neměnit. Celé je to koncipováno tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Tedy aby se mohlo krást /tunelovat, privatizovat atp. - dosaďte si co uznáte za vhodné/ a nikdo za to nebyl potrestán a přitom to ještě vypadalo, jak dotyčným záleží na blahu "normálních" občanů. O funkčnosti zákonů se můžete v lepším případě přesvědčit při každodenním vysílání TV, čtení tisku, kdy je poukazováno na to, jak si jednotlivé zákony odporují, jak nemají logiku a jak jsou postihováni běžní občané, kteří nemají vědomosti ani prostředky na obhajoby drahými právníky. V horším případě se můžete přesvědčit na vlastní kůži.
  • 23. 1. 2007 11:48

    Radek (neregistrovaný)
    Myslíte "spravování" novelizacemi ČSSD, jako např. zákaz převodu zdravotnických zařízení na akciové společnosti v působivě nazvaném zákon o snižování hluku v životním prostředí? Ano, v legislativě je bordel - ale můžou za to všichni invenční poslanci bez ohledu na partaj.

    (pro přehlednost odkaz: http://www.mesec.cz/clanky/desetnik-nemocnice-privatizovat-ci-ne/)
  • 25. 1. 2007 11:19

    anonymní
    Např. právě zákaz převodu zdravotnických zařízení na soukromé společnosti byl dobrou věcí. Nebudu argumentovat chytrými poučkami vnucovanými nám ODS, ale selským rozumem a hlavně životními zkušenostmi.
    Zdravotnická zařízení si budou vybírat pouze lukrativní úkony. Všichni budou chít dělat např. kardiochirurgii, ale ne zlomené nohy. Takže se zlomenou rukou vás odešlou raději do fakultky, která vás bude muset ošetřit. Managment bude finančně preferovat své známé, a naopak na nižším zdravotnickém personálu dělající za mizerné mzdy bude mzdové prostředky ještě více šetřit. Pak vás budou ošetřovat UKáčka (možná ti, co dneska hákují na stavbách jako "stavební odborníci" s diplomem v kapse a pak se budou zavírat z důvodu nadbytečnosti celá oddělení. Na operaci budete čekat týdny nebo si zaplatíte "sponzorský příspěvek", za socialismu běžně nazývaný úplatkem. Ale jelikož tady už socialiasmus není, tak je toto uplácení již v naprostém souladu s "přetrženým" hospodářstvím. No a až se to celé podělá, tak managment natáhne ruku ku státu: zachraň nás nebo nebudeme léčit vůbec. Bude to znamenat další zhoršení zdravotní péče pro "normální" lidi, zloději si v rámci dalších daňových úlev a neplacením pojistného od určité výše platu budou moci dovolit drahá soukromá zdravotnická zařízení fungující na zcela jiném principu než ta zařízení pro "běžné" občany.

    Nezlobte se za takovéto názory, ale mám je vypozorovány za léta svého života - dělo se tak, děje se tak a bude se tak dít. Jak na vyspělém západě, tak v poslední době i u nás. Samozřejmě vám přeji, abyste lékařskou péči potřebovali co nejméně, když je tady tolik (dle ODS) simulantů. Ve svém okolí sice nikoho takového neznám, ale naše časté návštěvy s naším dítětem ve FN Motol, v mezidobí pak i u soukromých subjektů i v nemocnicích blížících se do soukromých rukou jsou bohužel tvrdou realitou, a tak máme z čeho porovnávat i "věštit" budoucnost našeho zdravotnictví. Lidské zdraví by se na peníze nemělo přepočítávat...
  • 25. 1. 2007 12:13

    Radek (neregistrovaný)
    Nechci se s vámi přít o správnosti či nesprávnosti převodu nemocnic na obchodní společnosti - s vaším názorem nemohu souhlasit, ale o tom diskuse nebyla. Stěžoval jste si (byl-li jste to vy, jinak se omlouvám), že ODS dělá binec v zákonech, každou chvíli novelizace novelizace v zákonu, který s tím nesouvisí. Na tomto příkladě jsem vám chtěl jen ukázat, že to není jen ODS, ale všechny partaje.
  • 25. 1. 2007 15:13

    anonymní
    Nebyl jsem to já, ale všeobecně panuje názor na politikaření ODS coby opozice: být vždy proti, i když v minulosti měla ODS týž názor na věc. Takže ten binec v zákonech udělala především ODS a dost lidí v rámci porevoluční protikomunistické euforie tomu tleskalo, než pochopili, že nebudou-li se pohybovat mezi špičkami ODS, nic z toho pro běžné občany nezbude - ODS je sobeckou organizací hrabající jen pro sebe, osudy ostatních jí jsou šuma fuk, i když např. při volbách se prezentovali jako sociálně smýšlející! ODS legalizovala dřívější trestnou činnost za účelem rozkradení, vytunelování či privatizace republiky.
  • 25. 1. 2007 15:47

    Radek (neregistrovaný)
    Nemohu si pomoci, ale mám pocit, že jste zaslepen odporem vůči jedné politické straně. ČSSD kupříkladu dělala totéž.
  • 6. 2. 2007 22:46

    petrr (neregistrovaný)
    kdy se změní podmínky k daním ?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).