Hlavní navigace

Sociální sítě vás mohou připravit o identitu i o peníze

8. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přijít o identitu lze snadno, stačí o si nehlídat prsty na klávesnici. Podobně je i sebelepší zabezpečení bytu bezcenné, když proti němu stojí profesionální „otevírač“

Reklamní sdělení

Velký bratr vše vidí

Rádi vše popisujete a komentujete na Facebooku, Twitteru, Linked-In a dalších sociálních sítích? Buďte opatrní, jen stěží můžete ovlivnit, kdo všechno si vaše veřejní informace čte a jak s nimi nakládá. Totéž se týká vyplňování různých formulářů, které mají usnadnit vzájemnou komunikaci. Jejich provozovatelé totiž často vámi uváděné informace zobrazují přímo na webu, takže třeba se ostatní mohou dozvědět vaše koníčky nebo sexuální orientaci, pokud je nedopatřením uvedete. Na téma spamu a úniku dat ze sociálních sítí bude hovořit Daniel Dočekal na odborné konferenci Trendy internetové bezpečnosti.

Rizika virtuálních měn a plateb

Platíte rádi na internetu? Určitě si dáváte pozor na zabezpečení transakce a snažíte se minimalizovat riziko. Jenže ne vše můžete ovlivnit. Jaká jsou skutečná rizika, podvody a machinace ve virtuálních penězích vám ukáže Jiří Skuhrovec z Institutu ekonomických studií FSV UK na stejnojmenné konferenci Trendy internetové bezpečnosti.

skoleni_15_4

Nebezpečné prohlížeče

Ani sebelépe zabezpečený počítač vám nepomůže ve chvíli, kdy váš internetový prohlížeč je děravý doslova jako ementál. A co hůř, sami ho nespravíte. Do tajů bezpečnostních děr v prohlížečích a operačních systémech, kde najdete i desetileté chyby bez opravy, vás zasvětí Jiří Nápravník ze společnosti Salamandr na konferenci Trendy internetové bezpečnosti.

Šikovný zámečník odemkne všechno

Máte dobře zabezpečený byt nebo kancelář? A kolik bezpečnostních systémů používáte a kolik peněz jste do nich investovali? Možná změnáte názor na některé bezpečnostní prvky, až uvidíte praktickou ukázku, jak odemknout dveře bez klíče. To vám předvedou David Kobylák a Martin Koutný z Asociace českých lockpickerů na konferenci Trendy internetové bezpečnosti.

Registrujte se na konferenci Trendy internetové bezpečnosti ještě dnes a buďte mezi profesionály, kteří se jako první dozví o novinkách v bezpečnosti a jak se bránit proti kriminálním praktikám.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).