Hlavní navigace

Názor k článku Provident Financial? Drahý, ale... od Pathos - Myslíte si, že čerstvě 18 letí, nebo jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2005 13:41

    Pathos (neregistrovaný)
    Myslíte si, že čerstvě 18 letí, nebo jen o něco málo starší, mají přehled o produktech finančního trhu a zkušenosti, zda je ta či ona půjčka více či méně výhodná? Myslím si, byť jsou svéprávní, podle zákona dospělí, tak k mnohým úkonům v určitém smyslu nezpůsobilí.
    Pro ně je nejdůležitější vidina snadného získání rychlých peněz
    a toho PF zeužívá. Dám Vám příklad: 19ti letý kluk získal půjčku u PF, přesto, že není výdělečně činný (je student), nemá vlastní byt, tudíž nemůže platit žádý nájem (bydlí u rodičů). Jakým způsobem si tyto skutečnosti zmíněná PF ověřuje (prý tak činí) je mi záhadou.
    Vše je samozřejmně bohužel bez vědomí rodičů.
    Souhlasím s názorem, že takhle drahé půjčování peněz je lichvou.
    Kdyby za stejných podmínek půjčil peníze kdokoliv soukromně (nemám na mysli podníkání, ale obyčejné půjčení např. známému), byl by jistě potrestán v případě, že by se případný dlužník později ohradil
    proti takto nastavené půjčce u příslušných institucí.
    Ovšem, když takto podniká firma, nikomu to jaksi nevadí (MF, finanční ůřad). Ono stačí, když si do smluvních podmínek vloží ujedání v článku 14: Zákazník potvrzuje, že před podepsáním této Smlouvy si přečetl všechny její podmínky, že porozuměl všem ustanovením Smlouvy, že tato Smlouva představuje jeho svobodnou vůli a nebyla uzavřena pod hrozbou nebo nátlakem nebo v tísni za nápadně nevýhodných podmínek. - Rozuměj: Zákazník potvrzuje, že tyto lichvářské podmínky bere na vědomí, nevadí mu a že je nepovažuje za lichvářské.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).