Hlavní navigace

Názory k článku Předstíral práci a falšoval docházku, vyletěl na hodinu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2013 1:13

    P2010 (neregistrovaný)

    Nebylo to tak, ze praci odvedl v kratsim case a nechtel tam jen zbytecne drepet ? Nebo ze mu nikdo zadnou praci ani nezadal ? Typicke pro ceske zamestnanecke prostredi - hlavne aby sedela dochazka, vysledek prace nepodstatny ci nezadouci.

  • 21. 2. 2013 8:22

    thr

    Klidně můžete mít pravdu, ale v podstatě do toho ovšem zaměstnanci nic není - pokud má v pracovní smlouvě práci od/do, tak prostě v práci být má. Jedovatě bych podotkl, že by naopak měl být zaměstnanec v takové situaci zticha, protože pokud nemá co dělat, tak o práci může snadno přijít, v lepším případě pro nadbytečnost s odstupným. Pokud ovšem na práci začně cíleně kašlat, tak mu právě hrozí i ta ztráta odstupného a okamžitá výpověď.

    Mě spíš není z popisu jasné, zda šlo o jeden případ anebo nějaké soustavné "falšování píchaček". V druhém případě se závěrem soudu na 100% souhlasím, při jediném náhodném případu bych ale spíš čekal vytýkací dopis atd. a jako důvod k okamžité výpovědi mi to přijde poměrně drsné.

  • 21. 2. 2013 10:14

    Jan Slanina

    Problém nevidím ani tolik v dočasné nepřítomnosti na pracovišti, ale v tom, že ta doba byla vykázána jako odpracovaná. To je podle mne podvod - a, pokud si pamatuju dotčený rozsudek, tak šlo o relativně vysoko postaveného manažera, takže i škoda vzniklá zaměstnavateli (neoprávněně přijatá mzda) byla relativně vysoká.

    Je mnoho možností, které odůvodňují dočasnou nepřítomnost zaměstnance na pracovišti, včetně relativně gumových. Poctivý zaměstnanec se zaměstnavateli dopředu omluví a zameškanou hodinu si napracuje jindy.

    V určitých situacích (třeba náhle nemocné dítě) si lze představit, že zaměstnanec zapomene se odhlásit - tady měl ale minimálně dva týdny na to, aby to napravil. Navíc předpokládám, že asi o tento typ soukromých záležitostí nešlo, protože tím by to jistě u soudu odůvodňoval.

  • 21. 2. 2013 13:32

    jindra (neregistrovaný)

    souhlasím. Chybět v práci celý den je silná káva. Nešlo o to odskočit si nakoupit. Je to cílený podvod, který se může kdykoliv opakovat. K takovému zaměstnanci bych ztratil důvěru a okamžitě se ho zbavil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).