Hlavní navigace

Názor k článku Má stát platit za svoje chyby, i kdyby šlo o sto miliard? od Jirka - O jaké morálce to mluvíte? Stát lidi a firmy násilím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 1. 2010 13:20

    Jirka (neregistrovaný)

    O jaké morálce to mluvíte?
    Stát lidi a firmy násilím nutí nedobrovolně se „pojistit“, na toto „pojištění“ si stát usurpuje monopol (není možné odejít ke konkurenci) a účast je pod hrozbou tresu povinná (nelze se nepojistit) a pojistné naprosto neodpovídá rizikovosti jednotlivých „klientů“.

    Kdyby šlo o privátní pojišťovnu, která má konkurenci, se kterou klienti DOBROVOLNĚ uzavřeli smlouvu, protože je pro ně výhodná, pak bych opravdu mluvil o amorálnosti, kdyby klienti odmítali platit dohodnuté pojistné jen kvůli nějaké administrativ­ní chybě.

    Další věc je, jak definovat blaho státu. Kdo je stát? Občané, nebo byrokraticko-politická klika? Na blahu těch druhých mi věru nezáleží.

    Stát netvoříme MY. Mě se nikdo neptal, jaké služby chci, aby pro mě stát zajišťoval a kolik za ně jsem ochoten platit!

    Jestli státní aparát bude problém „řešit“ tím, že o 100mld zvýší daně, ekonomiku dorazí a státní bankrot o něco přiblíží. Ale to je dobře, už se ho totiž nemohu dočkat.

    Naší generaci již všichni otevřeně říkají, že státní penzi prakticky žádnou nedostaneme. Ale na druhou stranu nás stále násilím nutí platit do té pyramidové hry. Když stát klekne, více lidem dojde, že penze se nikdy nedočkají a hromadně odmítnou do systému platit a budou si spořit sami. Ostatně ti, kteří mají všech 5 pohromadě si již dávno spoří – a to například ve zlatě a stříbře, protože státní dluhopisy (kterými jsou zamořena i „soukromá“ penzijní připojištění) i státní nekryté „peníze“ budou mít cenu papíru.

    Napsat „vrácení pojistného je proti logice našeho systému“ je stejné, jako v roce 1943 napsat, že propuštění židů z koncentráku je proti logice národního socialismu. Oba výroky jsou (stejně) pravdivé. Jen je otázka, co je na daném systému založeném na donucení správného, morálního a legitimního.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).