Hlavní navigace

Kolik vás bude stát cestovní pojištění na dovolenou?

21. 6. 2019
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Chystáte se na cestu do zahraničí a přemýšlíte, jaký typ cestovního pojištěni si pořídit? Máme pro vás srovnání nabídek pojišťoven. Pomůžeme vám vybrat tu, která má i při nízké ceně pojistného příjemné limity pojistného plnění.

Pomocí naší kalkulačky cestovního pojištění jsme zpracovali dva modelové příklady turistů, z nichž každý má na své pojištění jiné požadavky, a zjistili jsme, které cestovní pojištění je pro ně ideální. 

Modelový příklad: sám v Alpách

U pojišťoven jsme zjišťovali cenu cestovního pojištění pro 26letého Lukáše, který plánuje 11denní dovolenou s přáteli v rakouských Alpách. Hodlají si užít pohodovou turistickou dovolenou zpestřenou návštěvami místních restaurací a turisticky atraktivních míst. Na dovolenou vyrážejí autem.

Lukášovy požadavky na ideální cestovní pojištění jsou:

  • pojištění léčebných výloh min. do výše 6 mil. Kč
  • úrazové pojištění: trvalé následky 500 tis. Kč, smrt úrazem 300 tis. Kč 

ČSOB cestovní pojištění Atlas

V základní sazbě pojistného jsou zahrnuty rekreační sporty, a to včetně turistiky v terénech do nadmořské výšky 3500 m. ČSOB Pojišťovna v rámci cestovního pojištění Atlas nabízí pojištění léčebných výloh, a to do výše 7 000 000 Kč, a současně také pojištění trvalých následků po úrazu do výše 400 tis. Kč a za smrt úrazem do výše 200 tis. Kč.

Cena pojistného na 11 dní je 366 Kč.

Union pojišťovna

Pojišťovna nabízí cestovní pojištění s hrazením léčebných výloh, a to s neomezeným krytím. Pojištění trvalých následků po úrazu do částky 600 tis. Kč a za smrt úrazem nabízí do výše 300 tis. Kč. 

Cena pojistného na 11 dní je 380 Kč.

Pojištění k platební kartě

Možná už máte ke své platební kartě dobré cestovní pojištění. Zkontrolujte si jej a neplaťte tak za další. Kvalitní cestovní pojištění je součástí platebních karet Diners Club.

AXA cestovní pojištění Excelent

AXA v rámci cestovního pojištění Excelent nabízí pojištění léčebných výloh, a to do výše 500 000 000 Kč, a současně také pojištění trvalých následků po úrazu 1 000 000 Kč a za smrt úrazem do výše 500 tis. Kč.

Cena pojistného na 11 dní je 386 Kč.

Uniqa pojišťovna cestovní pojištění K7

Uniqa pojišťovna nabízí v cestovním pojištění K7 krytí léčebných výloh do výše 7 000 000 Kč. Pojištění trvalých následků po úrazu 600 tis. Kč a za smrt úrazem hradí do výše 300 tis. Kč.

Cena pojistného na 11 dní je 418 Kč.

ERV Evropská pojišťovna, cestovní pojištění SunLight

ERV Evropská pojišťovna nabízí v cestovním pojištění SunLight krytí léčebných výloh do výše 3 000 000 Kč se spoluúčastí 1000 Kč. Pojištění trvalých následků po úrazu do limitu 100 tis. Kč a za smrt úrazem do částky 50 tis. Kč. 

Cena pojistného na 11 dní je 490 Kč.

Jak využíváte cestovní pojištění?

Modelový příklad: rodina v Egyptě

Manželé se třemi dětmi cestují na 11 dní na dovolenou k moři do Egypta. Nejstaršímu synovi je osm let. Dcery jsou ve věku 5 a 3 roky. Do Egypta letí letadlem a mají také specifické požadavky na cestovní pojištění.

Požadavky rodiny na ideální pojištění jsou:

  • pojištění léčebných výloh, a to minimálně do výše 7 000 000 Kč
  • úrazové pojištění: trvalé následky 600 tis. Kč, smrt úrazem 300 tis. Kč
  • V případě zranění dítěte a jeho případné hospitalizace chtějí mít zajištěnou přepravu matky do nemocnice a zajištění jejího ubytování tak, aby mohla být po dobu hospitalizace s dítětem
  • Pojištění zavazadel do výše 20 tis. Kč

ČSOB cestovní pojištění Atlas

ČSOB Pojišťovna v rámci cestovního pojištění Atlas nabízí pojištění léčebných výloh, a to do výše 7 000 000 Kč a současně také pojištění trvalých následků po úrazu do částky 600 tis. Kč a za smrt úrazem do výše 300 tis. Kč. Hradí dopravu člena rodiny do místa hospitalizace zraněného pojištěnce, a to do limitu 50 tis., a také jeho ubytování do celkové výše 30 tis., maximálně ale 2 tis. na den. Zavazadla pojišťuje do výše 25 tis. Kč.

Cena pojistného na 11 dní je 950 Kč.

Jak spočítat cestovko

Pro spočítání individuálního cestovního pojištění můžete použít srovnávač cestovního pojištění.

Uniqa pojišťovna cestovní pojištění K7

Uniqa pojišťovna hradí pojištění léčebných výloh, a to do výše 7 000 000 Kč, a současně také pojištění trvalých následků po úrazu do částky 600 tis. Kč a v případě smrti úrazem do 300 tis. Kč. Zavazadla pojišťuje do výše 25 tis. Kč.

Cena pojistného na 11 dní je 1045 Kč.

ERV Evropská pojišťovna, cestovní pojištění SunLight

ERV Evropská pojišťovna nabízí v cestovním pojištění SunLight krytí léčebných výloh do výše 3 000 000 Kč se spoluúčastí 1000 Kč. Pojištění trvalých následků po úrazu s limitem 100 tis. Kč v případě smrti úrazem hradí do výše 50 tis. Kč.

Cena pojistného na 11 dní je 1190 Kč.

Union pojišťovna

Pojištění léčebných výloh hradí neomezeně a pojištění trvalých následků po úrazu 600 tis. Kč. Za smrt úrazem hradí do výše 300 tis. Kč. Zavazadla pojišťuje do výše 40 tis. Kč se spoluúčastí 1 tis. Kč.

Cena pojistného na 11 dní je 1265 Kč.

AXA, cestovní pojištění Excelent

Pojišťovna AXA Assistance v rámci cestovního pojištění Excelent nabízí pojištění léčebných výloh, a to do výše 500 000 000 Kč, a současně také pojištění trvalých následků po úrazu do výše 1 000 000 Kč a za smrt úrazem do částky 500 tis. Kč. Pojištění zavazadel hradí do výše 40 tis. Kč. Součástí pojistného plnění je také převoz doprovázející osoby zraněného, a to bez limitu, a ubytování doprovázející zraněného, pokud by potřeboval hospitalizaci v nemocnici, a to do limitu 200 EUR, maximálně však po dobu 10 nocí. 

dan_z_prijmu

Cena pojistného na 11 dní je 1648 Kč.

Z porovnání pojišťoven vyplývá, že nejvhodnější pojištění pro rodinu jedoucí na zájezd do Egypta je cestovní pojištění Atlas od ČSOB.

Seznam pojišťoven sjednávajících v ČR cestovní pojištění

Pojišťovny, které nabízejí cestovní pojištění
AIG Europe
Allianz pojišťovna
AXA Assistance
BNP Paribas Cardif Pojišťovna
Colonnade Insurance
Česká podnikatelská pojišťovna
Česká pojišťovna
ČSOB Pojišťovna
DIRECT pojišťovna
ERGO pojišťovna
ERV Evropská pojišťovna
Generali pojišťovna
HALALI, všeobecná pojišťovna
Hasičská vzájemná pojišťovna
Komerční pojišťovna
Kooperativa pojišťovna
Pojišťovna VZP
PRVNÍ klubová pojišťovna
Slavia pojišťovna
STAR INSURANCE GROUP
Union poisťovňa
UNIQA pojišťovna
Vitalitas pojišťovna

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).