Hlavní navigace

Názor k článku Kdy máte nárok na stravenku i stravné najednou? od Jarmila - Vždyť je to jak u blbejch na dvorečku: zaměstnanec...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2010 12:27

    Jarmila (neregistrovaný)

    Vždyť je to jak u blbejch na dvorečku: zaměstnanec má právo, zaměstnavatel se může (a nemusí..) podílet. Proboha, co je zaměstnavateli do toho, co dlabe zaměstnanec? Ať chroustá šváby nebo dlabe kaviár! Já bych osobně tyhle stravenkové nesmysly zrušila. To má smysl třeba ve fabrice, ze které se těžko odskakuje, tam má být zaměstnavatelova stravovna (nějaká forma kantýny, oběd v poledne, třeba odněkud dovezený ve várnici). Firem, které by zajišťovaly oběd v poledne, je dost.
    Navíc je kolem toho hromada zbytečného počítání a výjimek. Viděli jste někdy vedoucí závodního stravování, jak počítá příspěvek na brambory, tamto podle jednoho předpisu, ono podle jiného? Vždyť by se z toho jeden pos**l! Jenže my jsme v rámci chamtivosti museli na restaurační služby vypálit základní sazbu DPH a na obědy zase jinou, aby se náhodou stravovací firmy nenapakovaly (nevím, jak je to v poslední době, moje informace je několik let stará). Tím jsme služby v této oblasti zbořili úplně. Proč se proboha tenhle stravenkový nesmysl nezruší úplně, vždyť je to neskutečná šaškárna a pozůstatek znárodňování z počátku 50. let, kdy byl z důvodu nedostatku potravin ještě ponechán válečný lístkový systém, aby se pracující v průběhu šichty aspoň jednou denně normálně najedli. Ve své době opodstatnění měl, ale dneska je – aspoň podle mého názoru – dávno překonán.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).