Hlavní navigace

Názor k článku Je třeba dodatečně odškodnit klienty kampeliček? od Rejpal - Taková Rodinná záložna měla smůlu. Vedení - Milan...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 4. 2008 11:07

    Rejpal (neregistrovaný)
    Taková Rodinná záložna měla smůlu. Vedení - Milan Oczadlý se po klidném rozjezdu rozhodlo spekulovat a koupili akcie relatívně prosperující společnosti Doprastav Bratislava, který v té době byl zahlcen zakázkama na výstavbu slovenských dálnic. Přišel hon na záložny a vedení kampeličky akcie nestačilo se ziskem prodat. MF uvalilo nucenou správu a podivný nucený správce ,akcie pod cenu prodal, aby je překupník ještě téhož dne tyto akcie prý prodal za čtyřnásobek . Tak nám to alespoň hlásal pan Oczadlý na neformální schůzce. Kampeličku tak vlastně položili splašení důchodci a zejména dohled nad družstevními záložnami, který dosadil diletanta do nucené správy. Protože opět zase selhal stát, domnívám se, že by to stát měl dnes nahradit a použít zbývající stamiliony, které tu zůstaly po konkurzech. Třeba v Rodinné záložně čeká ještě 280 mil.
    V každém případě by už bakovní dohled měl být na takové výši, aby na nesrovnalosti v hospodaření přišel včas a aby vlastníci měli možnost vyměnit manažery a nedostatky odstranit. Z pojištění vkladů by se postupně měly vracet peníze, které stát zapůjčil na odškodnění klientů jak kampeliček, tak i bank a měla by se vytvořit taková rezerva, aby odvod na pojištění vkladů bylo možno v budoucnu zcela zrušit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).