Hlavní navigace

Názor k článku Je bitcoin bezpečnější investice než státní dluhopis? Pětina Evropanů souhlasí od Tomáš Marný - To máte jako s lodí. Tisíc pasažérů, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2018 1:53

    Tomáš Marný (neregistrovaný)

    To máte jako s lodí. Tisíc pasažérů, ale jen deset desetimístných záchranných člunů. Dokud loď nepůjde ke dnu, tak žádný problém není. Jedni si neuvědomují, že by se to mohlo potopit, druzí si to sice uvědomují, ale doufají, že se nějak dostanou mezi tu stovku šťastnějších. V letadle si taky každý myslí, že bude mezi těmi šťastnějšími, kterým ještě přijdou nějaké peníze. Ale i průměrně inteligentnímu člověku by snad mělo být jasné, že většina na tom musí tratit, aby pár jedinců mohlo získat.

    BTC není vůbec nic nového. Myslí si to paradoxně jen ti, kteří o finančních trzích nevědí vůbec nic. Kdyby o nich věděli aspoň něco, tak by jim okamžitě došlo, že je to jen jeden z tisíců finančních produktů, který se od těch ostatních v principu vůbec nijak neliší. Tedy jestli se v něčem liší, tak snad jedině v tom, že narozdíl od naprosté většiny ostatních finančních produktů, tento není nijak spojen s žádnou aspoň trochu reálnou hodnotou nějakého podkladového aktiva, jako je tomu třeba u warrantů nebo CFD apod., o akciích a komoditách nemluvě. Čistá gambleřina. Výherní automat taky po nějaké době "dává", když ho někdo před tím dostatečně "nakrmil", abych použil terminologii těch trosek, co u toho vysedávají. S BTC to je stejné. Sugestivní název má jen zmást prosťáčky. Navzdory němu to nemá ani ty nejzákladnější vlastnosti peněz a už vůbec ne měny.

    Mimochodem, investovat do BTC, to je jako "investovat" do výherního automatu. Neberu to nikomu, jen mi to připadá směšné. I "spekulace" by byl pro tuto činnost dost nóbl výraz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).