Hlavní navigace

ISIC karta - malá, ale šikovná...

1. 10. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

S novým školním rokem přichází řada nových studentů. Banky se co nevidět začnou ucházet o jejich přízeň. Jedním z trumfů je i ISIC karta, kterou některé - slovy dvě - nabízejí zdarma. Co ale tento kousek plastu s fotografií umí?

Opět nám začala škola, a tak studentům opět nastávají těžké časy. Musejí shánět učebnice či skripta, znovu si zvykat na ranní vstávání a někteří z nich třeba právě řeší problém, který že z těch studentských účtu je vlastně ten pravý.

Každá z bank se snaží potenciální klienty nějak upoutat: jedna nabízí každoroční finanční bonusy, další zase přímé bankovnictví zdarma a mezi nabídkami bank se objevila i „ISIC karta ke studentskému účtu zdarma“. Tu nabízí ČSOB a Bank Austria Creditanstalt. Co to je za kartu? A je vůbec pro studenty lákadlem?

Karta ISIC je jediným mezinárodně uznávaným dokladem o studiu pro studenty přibližně ve 100 zemích světa. Díky ní lze získat po celém světě velké množství slev v oblasti cestování, kultury i volného času. Držitelem se může stát každý student řádného denního studia střední, vyšší odborné či vysoké školy starší 15 let. Karta je platná od začátku školního roku do prosince roku dalšího (např. září 2001 – prosinec 2002) a běžně jí můžete získat za 200 Kč.

Kdybychom měli vyjmenovat všechny slevy, které lze s touto kartou získat, trvalo by to několik hodin. ISIC nabízí velké slevy na vstupenky do divadel, muzeí, na sportovní stadiony, výhodné nákupy v obchodech i v restauracích a kavárnách. Jedním z největších lákadel je nabídka „2za1“. Umožňuje studentům získat na vybraných místech ČR dva produkty za cenu jednoho. U McDonald´s zás­káte zdarma druhý cheeseburger a nápoj, HC Sparta Praha nabízí 2 za 1 vstupenku na základní část ELH, Paegas 2 za cenu jedné aktivace, a to uvádím opravdu jen ty nejznámější. Nabídka těchto slev se neustále rozšiřuje a zatraktivňuje. I proto narůstá počet vlastníků této karty.

Jste například v Londýně a máte s sebou vaši ISIC kartu? Dobře jste udělali. Máte totiž například 50 % slevu na vstup do Westminsterské katedrály či 20 % v Toweru. A nejinak je tomu zhruba v stovce zemí na všech kontinentech kromě Antarktidy. A kdo ví, jestli jednou nebude možné uplatnit nárok na určitou slevu i tam.

A co víc, díky studentské cestovní kanceláři GTS International, která karty ISIC v ČR vydává, se do většiny těchto zemí můžete výhodně podívat. GTS nabízí výhodné ceny letenek i autobusů, zařídí vám ubytování i pojištění, nabízí jazykové kurzy a pracovní brigády – prostě opravdu zajímavá nabídka.

skoleni_15_4

Pro studenty, kteří chtějí získat o ISICu více informací, jsou k dispozici internetové stránky www.gtsint.cz a odnedávna i nový internetový portál www.alive.cz.

Pokud mezi studenty patříte i vy a zároveň uvažujete o zřízení studentského účtu, už víte, jak ISIC zdarma získat. Tahle kartička vám může zjednodušit život a ani vaše peněženka truchlit nebude. ISIC je totiž „studentův dobrej kámoš“.

Využíváte ISIC kartu?

  • Ano, často.
    20 %
  • Ano, občas.
    19 %
  • Ne, ale uvažuji o tom.
    35 %
  • Ne a neuvažuji o tom.
    12 %
  • Nejsem student.
    14 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).