Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Fond pracovní doby: k čemu slouží a jak se stanovuje? od Tarzan - To je to, co nechápu! Když je člověk šikovnej,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2021 6:06

    Tarzan

    To je to, co nechápu!
    Když je člověk šikovnej, proč ho otrokář nepustí dřív domů?
    Místo toho mu naloží další práci...

  • 4. 1. 2021 16:33

    Radim

    To záleží na čem se dohodnete. Když podepíšete smlouvu, že pro něj budete pracovat osm hodin denně, tak to musíte splnit a pracovat osm hodin denně. Jistě, může vás pustit dřív, ale nemusí - protože jste mu slíbil, že tam těch osm hodin budete. To je těžké pochopit?
    Nikdo vás ale k takovéhle smlouvě samozřejmě nenutí. Můžete si dohodnout jiné podmínky. Má to zase svoje výhody i svoje nevýhody. To je pak na zvážení.

  • 6. 1. 2021 11:42

    Kousavka

    Když je člověk šikovnej, tak si práci rozloží do stanovené pracovní doby a navíc nehne ani brkem, když za to nedostane zaplaceno. Jednak má v práci čas i na odpočinek, druhak se mu snadněji plní nenadálé úkoly, protože na ně má přiměřený fond "volnější pracovní doby". Na to jste v kapitalismu ještě nepřišel? Doba, kdy lidi makali jako barevný v naději, že se jednou budou mít líp, byla naposledy v 50.letech 20.století, kdy se nadšeně jezdilo budovat přehrady a elektrárny, do pohraničí sušit seno atd. Když ale líp nebylo, budovatelské úsilí lid brzy opustilo a vynořily se nové výzvy, jako "se Sovětským Svazem máme ruce na zem" nebo "kdo nekrade, okrádá rodinu", Další nadšení, že "bude líp", se vynořilo po Sametové revoluci, jenže se ukázalo, že líp bude jen někomu, tak u řady lidí opět touha budovat rozvinutý kapitalismus vyprchala. Pokud tedy nechcete býti otrokem, proč si nepořídíte vlastní živnosťák? Můžete se sám státi otrokářem a vykořisťovat jiné otroky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).