Hlavní navigace

FIN (R‌)Evoluce: Vystoupí spíkři z mBank, Direct Pojišťovna nebo AXA

26. 2. 2024
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info, s. r. o.
AI ve světě financí, digitální transformace, práce s daty nebo start nové banky. To vše nás čeká už 29. února 2024.

Inovace, technologie, umělá inteligence. Bankovní domy a pojišťovny naskočily do rozjetého vlaku digitalizace a naplno využívají možnosti, které jim nové technologie přinášejí.

Jak to vše dokážou promítnout do zlepšení svých služeb, jak se dnes staví nová banka či pojišťovací služba nebo jaké jsou nové trendy v kyberbezpečnosti? To vše bude tématem 10. ročníku konference FIN (R)Evoluce 2024, který se koná už 29. února v Praze.

Kompletní program, medailonky spíkrů a další podstatné informace najdete na webu.

Jakým tématům se budeme věnovat?

AI a data ve světě financí

Společně si představíme novinku, která na český finanční trh přináší zcela novou propozici rodinného poradenského bankovnictví. Je založena na propojení transakčních bankovních služeb a osobního finančního poradenství. Tím bude klientům umožněno získat plnou kontrolu nad svým finančním životem, produkty a daty. Jak přesně nový produkt bude fungovat a jak se do něj zapojí AI, nám prozradí Marek Ditz z Partners Banky.

Banky a pojišťovny odbavují enormní množství hovorů, e-mailů, chatů, SMS, zpětné vazby od zákazníků a dalších zdrojů zákaznické komunikace. AI dokáže pochopit tato nestrukturovaná data a převést je na hodnotné informace. AI lze naplno využívat i bez nutnosti, aby data opustila prostředí banky či pojišťovny, a bez nutnosti expertních znalostí v oblasti AI. Jak na to, prozradí Tomáš Brychcín ze společnosti SentiSquare.

AI jako prostředek ke změně – jak by měly finanční domy přizpůsobit novým možnostem své procesy, právní a kybernetické týmy a hlavně data. Konečná hodnota AI v bankovnictví totiž bude záviset na přizpůsobení produktů klientům na základě poznatků získaných z dat. Téma pro Jana Hejtmánka a Tervela Šopova z Deloitte.

Jak umělá inteligence dokáže posílit schopnost finančních institucí, analyzovat a interpretovat data týkající se emisí CO2 a ESG faktorů? To ve své přednášce vysvětlí Karel Kotoun ze společnosti Green0meter.

Digitalitace finančního sektoru

Co vše se děje během procesu digitalizace firmy, která si zakládá na klientském zážitku a osobním kontaktu? Zkušenosti s digitalizací a využíváním AI nasdílí spoluzakladatel skupiny Direct a CEO platformy Direct technologies Robert Dohnal.

Jak na skvělou zákaznickou zkušenost?

Jak pro digitální bankovnictví získat klienty, kteří preferují jiné způsoby komunikace s bankou, například návštěvu pobočky či zavolání do call centra? Jaká je úspěšnost těchto pokusů? To vše prozradí Tomáš Reytt z mBank.

Inovate ze světa fintech startupu

Celá startupová scéna zažívá obří propad ve valuacích i v počtu transakcí – jak jsou na tom ale AI startupy? Spoluzakladatel online pojištění Mutumutu Jindřich Lenz se zaměří na oblasti, ve kterých AI fintech a insurtech startupy excelují, a představí i ty, které závodí o jednorožce.

Využití AI v praxi

Jak lze AI začlenit do firemního procesu? V čem nás „zachrání“, kde nám naopak odhalí slabá místa a jak si AI rozumí se zákazníky? Petra Kotalová z AXA Partners představí konkrétní příklady implementace AI řešení v rámci zákaznické cesty.

Rok 2024 bude ve znamení vzestupu praktických aplikací generativní umělé inteligence. Mário Mitas z firmy Agnostix ukáže, jak mohou zaměstnanci bank či pojišťoven díky AI efektivněji vyhledávat informace v interních datech, a vysvětlí, proč umí nové AI řešení zvýšit relevanci výsledků o desítky procent.

Pokud vás náš výběr přednášek zaujal, navštivte web konference, kde se dočtete o dalších přednáškách. Přidejte se už tento čtvrtek k nám a pošlete přihlášku. Budeme se těšit na setkání s vámi.

Zapište si do diáře

Konference FIN (R‌)Evoluce 2024

  • Kdy: 29. února 2024 od 9 hod.
  • Kde: Jalta Boutique Hotel na Václavském náměstí v Praze

Partnerem konference je společnost SentiSquare.

Mediálními partnery konference jsou CardMag, CFOworld, Euro.cz, Finance.cz a Sdružení pro bankovní karty.

Pořadatelem konference je Měšec.cz ve spolupráci s TUESDAY Business Network

Produkci zajišťuje Internet Info.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).