Hlavní navigace

Názor k článku Elektromobily mají povinné ručení levnější. Zatím. Škody totiž mají vyšší od xf - Ano, ale je také třeba se zeptat na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2019 17:50

    xf (neregistrovaný)

    Ano, ale je také třeba se zeptat na důvody a možnosti.

    Důvody jsou, vyjma minimální skupiny "nadšenců", nebo minimální skupiny kde to dává i ekonomický a ekologický smysl (městské taxíky), ryze dotační a daňové. A možnosti dané příjmy z těžby surovin, vysoce překračující potřebu rozpočtu (viz. např. norské fondy národního majetku). Jak říkají sami Norové na dotaz jež z pohledu cizince nedává smysl: mírný úsměv, pokrčení ramen a "my máme ropu".

    Ono se to Norsku "elekrifikuje", když mají obrovskou těžbu ropy a plynu, a s tím spojené obrovské příjmy z exportu. Jenže tohle je případ několika málo států na celém světě. Všichni ostatní se musí chovat a hospodařit tak, jen na co si vydělají (a střednědobě kolik se mohou zadlužit).
    A ještě jedna věc: zdroj elektřiny. Opět naprosto neběžné podmínky. Norsko má kvůli přírodním podmínkám hydroelektrárny (a Dánsko je na ně napojené), což je z hlediska elektroaut ještě lepší nežli jaderné - neboť tento zdroj má možnost rychle měnit požadovaný výkon.

    Takže to co jsi napsal je naprosto hloupé. To je jako napsat, že jsi včera vyhrál v loterii, a že se tě máme zeptat, ty že problémy s penězi nemáš, takže to jde.
    A o té tvé poslední nesrozumitelné větě ani nebudu spekulovat, co jsi chtěl vyjádřit, jaký je její smysl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).