Hlavní navigace

Názory k článku ČSSZ: „U přezkoumávání invalidního důchodu vás lékař vidět nemusí“

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 8. 2017 10:30

    KOCKODAN (neregistrovaný)

    ME ODEBRALI TRVALE PRIZNANY CASTECNY DUCHOD OSSZ KROMERIZ,JE TO BANDA LHARU A PODVODNIKU,JAK VSECHNO V CESKE REPUBLICE.

  • 25. 8. 2017 18:52

    pohroma ODS (neregistrovaný)

    dva roky před duchodem jsem nemohla chodit, po rengenech a CT zjistili že mám mezi 4 a5 obratlem posunute o 18 mm měla jsem neskutečné bolesti a pořad se to zhoršovalo mam to do dnes, žadala jsem o častečnej invalidní duchod posudková se mi vysmala , jelikož jsem nemohla tak jsem šla do starobniho duchodu dřívé, no samozřejmně mně skratili duchod o 1000 kč za ODS davalí ty svině male duchody měla jsem odpracováné 25 let nejake na dvě děti představte si kolik mně za vlady ODS dala duchod 5400 kč , dnes za ČSSD jsou duchody lepší lidi kteří jsou větčinou na podpoře maji okolo 10000 kč hlava mně to nebere dnes je mi 69 let a jsem totalné nemobilní a peněz malo. ODS jako strana by měla vypadnout a jdou pracovat akorat rozkradli republiku!!!!

  • 28. 8. 2017 19:02

    jehovista (neregistrovaný)

    Jako vtip dobry. Vyse duchodu se odviji od prumerne mzdy(tedy kolik se zvladne vybrat od pracujicich). Od roku 1994 do dnes je pomer mezi prumernym duchodem a prumernou cistou mzdou 56 % +/- 2 %. Klidne si volte sockomance, ale tenhle vas vylev je uplne mimo misu.
    Zdroj: h t t p s : / / w w w . f i n a n c e . c z / d u c h o d y - a - d a v k y / d u c h o d y - v - c i s l e c h / v y v o j -starobnich-duchodu/

  • 25. 8. 2017 10:45

    dorotka (neregistrovaný)

    Myslím si, že sociální systém i zdravotnictví by ušetřilo, kdyby se zrušili posudkoví lékaři, kteří v rámci své "geniality" posuzují zdravotní stav od psacího stolu. Tuto práci by mohli převzít praktičtí lékaři, kteří by současně převzali i odpovědnost pro případ neobjektivního posouzení. Ušetřené peníze by mohly v systému pomoci potřebným.

  • 25. 8. 2017 21:10

    webb (neregistrovaný)

    Větší binec než teď si lze těžko představit. Nejspíš ani netušíte, jaké je to teď.

    Obvodní lékař pacienta aspoň zná. A kontrolovat to může druhý lékař najatý sociálkou, třeba namátkově.

  • 26. 8. 2017 8:43

    Joj (neregistrovaný)

    Vždy může být větší binec, je plno praktiků kde si pacient diktuje neschopenku,vycház­ky apod.

  • 27. 8. 2017 11:35

    AAA (neregistrovaný)

    Ano, právě proto že ho zná. Odebere ID na maloměstě svému sousedovi kterého léta ošetřuje?

  • 28. 8. 2017 0:34

    webb (neregistrovaný)

    Když k tomu bude důvod tak ano, jinak by měl problém při kontrole.

    Ale to jsou stejně jen bezpředmětné úvahy, nikdo takovou změnu neprosazuje. Ona by byla stejně jen kosmetická, když by se dál jelo podle těch nesmyslných tabulek. Smyslem původního příspěvku bylo, že by se tím trochu možná ušetřilo. Ale v tomhle státě... co se ušetří, to se rozkrade jinde, takže je to jedno.

  • 28. 8. 2017 20:07

    Jan (neregistrovaný)

    Já teda nevím, ale byl by větší binčus, stačí se podívat kolik jezdí přestárlých řidičů a od praktika mají potvrzeno, že jsou zdravotně způsobilý řídit.Ještě věříte, že by praktik byl nestranný.
    Kolik zdravých má neschopenku, protože jí potřebují....­.......a jsou schopni jako marodit třeba rok.
    Praktik Vám je ochoten potvrdit, že nesmíte pracovat na noc a obratem pro nového zaměstnavatele potvrdí, že Vám noční nevadí. Takže nebuďte naivní.

  • 25. 8. 2017 19:02

    pavel (neregistrovaný)

    Revizní lékaři , to byla a je jenom trafika pro odpadlé a vysloužilé doktory. O tom není pochyb.Kdyby je zrušili nic by se nestalo.Tuto agendu by měli převzít zodpovědní lékaři v činné službě. Pokud vám bude chcípák nad hrobem nebo nějaký trafikant posuzovat důchod, máte se na co těšit.
    Když mě přiděloval důchod stařík nad hrobem, u něhož jsem minimálně dvakrát pochyboval jestli ještě dýchá, tak vyskočil jak rybka, když zaslechl" jdeme na oběd." A rozhodnutí bylo na světě. Odebral mi na rychlovku třetí stupeň, jelikož mě podle jeho snů vyšlo, že se mi o jeden bod zlepšilo zdraví. A ochotně mě vyporoučel ze dveří

  • 25. 8. 2017 20:57

    webb (neregistrovaný)

    Mě někdy před 20 lety posuzoval "doktor", který ještě asi pamatoval Rakousko-Uhersko, protože pohlásil, že tenkrát bych to nedostal, tak mi to nedá ani teď. Je to tady hroznej bordel, ale o tom jsem už dost napsal u 1. článku na tohle téma.

  • 26. 8. 2017 11:44

    Martina (neregistrovaný)

    Nedá mi to a musím také zareagovat.
    Ve čtvrtek jsem byla též u revizniho lékaře. Jsem již přes dva roky doma a všichni specialisté, u kterých jsem byla, mi řekli , že můj nález na páteří je vážnějšího rázu. Mé problémy tomu odpovídají. Protože jsem žila i nějakou dobu v Německu, mám nárok si za ta odpracovana léta , která by mi zde neproplatili, zažádat i tam. Dali mi prozatím plný invalidní. Zde jsem dostala 35%. Na základě názorů lékařů( chapejte ohledně zdr. stavu), toho jak se cítím a přístupu v Německu jsem se odvolala. To byla chyba.
    Teď vlastně, proč vůbec reaguji.
    Musela jsem se usmát nad Vaši poznámkou, ohledně toho , kdo jako revizní lékař tam pracuje. Když jsem čekala, vyšla z jedněch dveří s nápisem MUDr. paní belhajici se o holi. Nebyla to pacientka. MUDr. ke které jsem šla byla otekla, boubelata. Nejspíš nemocná. Musela jsem se ohnout , stoupnout na špičky a paty, při čemž poznamenala, že jsem štíhlá.?? Po malé přednášce mi řekla , že objektivně na mně nic nevidí, zprávy z MR ji defacto jsou na nic a z lékařských zpráv nic tak hrozného nevyplyva a mé problémy jsou subjektivní, takže je jí to líto, ale 35% mi odebírá. Když jsem se ptala, jakto že předtím ty procenta uznali, tak mi řekla, že na mne byli hodní.
    A pán níže, to vystihl hezky. Tabulky postrádají lidskost.
    Přeji i přesto všem hezky den

  • 26. 8. 2017 15:55

    ra12 (neregistrovaný)

    Paní Martino, domnívám se, že jediná odpověď na to co jste napsala je. Závist posuzující, že jste na tom o něco líp jak ona. Vyplývá z toho další otázka. Neměla by tato posuzující navštívit psychologické vyšetření o způsobilosti posuzovat zdravotní stav druhých, když je sama na tom tak jak je?

  • 26. 8. 2017 13:43

    Frank Dry (neregistrovaný)

    Ano pánové a proto pospěšme, ledvinky se musí jíst teplé. Ať si ho oběsí u jeho brigády sami...

  • 26. 8. 2017 9:17

    ra12 (neregistrovaný)

    Aby převzali praktičtí lékaři zodpovědnost za posuzování invalidního důchodu a posuzovali jej jak se domnívám není možné. Důvodem jak se domnívám, je daleko menší možnost státu zasahovat do tohoto procesu a tím státu "šetřit" peníze. V případě revizního lékaře a s tím související další úředníci, kteří jsou jak se domnívám určováni a ovlivňováni státem. Pokud by stát měl opravdu zájem na úsporách a opravdu skutečném posuzování, asi by mohl začít u kvality svých zaměstnanců a jejich počtu. Možná někde jsou revizní lékaři, kteří jsou kvalitní a skutečně by posuzovali stav, jenže je tu jakýsi "tabulkový stav" někdy postrádající naprostou lidskost. Mezi mé známé také patří i lidé s invaliditou. Že by invalidní důchod a jeho trvání se podobalo hazardním sázkám?

  • 28. 8. 2017 7:28

    juska-1 (neregistrovaný)

    plně souhlasím až na toho lékaře.......­......všechny posudkáře a pracovníky, kteří jen vyžírají tento systém bych poslal do práce a na ČSSZ bych dal vrátnému počítač s předepsaným zamítacím formulářem a tak bychom ušetřili miliony (miliardy) kč.
    Abych si v rozsudku přečetl, že si můžu (chodím o berlích) jídlo postrkovat nosem nebo čím to jde a nebo virtuálně přenesl na stůl to může napsat vrátný i bez titulu Mudr. (nebo jsem měl napsat MUDRC) a připsat, PROTI TOMUTO ROZHODNUTÍ SE NELZE ODVOLAT nebo-li NEOTRAVUJ to umí každéj i vrátnej.
    To co zde vybudovalo ČSSD v čele s MARXOVOU to klobouk dolů - funkce obsadilo samými odborníky na (za) slovo vzatými, ten výběr jim musel zabrat opravdu hodně času -gratuluji. Nejhorší na tom je poslouchat ty jejich řeči o pomoci a solidaritě...­.............­..žvanit umíé na jedničku s hvězdičkou - to je učil asi jejich předseda
    JINAK ŠKODA MLUVIT

  • 25. 8. 2017 20:10

    valsidal (neregistrovaný)

    Co je to za dotaz, ptát se na to, proč může být invalidní důchod pro invaliditu I. stupně vyšší než invalidní důchod pro invaliditu II. stupně někoho jiného. Víte, proč se tomu říká "pojistný systém"? Proč šéfredaktor pustil k tak složitému tématu, jako jsou důchody, takové nemehlo?

  • 26. 8. 2017 10:50

    Stilka (neregistrovaný)

    Nemůžu 7 let pracovat. Od minulého roku mám konečně ID,/ diagnózu 2 roky,/
    ale jen 1. st., přestože 2 odborní lékaři ve zprávě píší, že nejsem práce schopen.
    Posudkový lékař mi řekl, na to, že nemůžu pracovat: "Můžete, když budete chtít. Mám 25letou praxi!"

  • 26. 8. 2017 14:09

    Frank Dry (neregistrovaný)

    Pracoval jsem jako referent ÚP se zaměřením na zprostředkování zaměstnání pro osoby se zdravotním postižením. Za ministra Drábka se změnily tabulky pro hodnocení a posuzování zdravotního stavu za účelem přiznávání invalidity. Představte si člověka, který prodělal krátce po vyučení či absolvování střední školy těžkou nemoc (mozková příhoda, infarkt, nádor...) a byl uznán LPK plně invalidním. Přes 20 let mu bylo kladeno na srdce, že nesmí nic dělat, namáhat se, musí brát léky na ředění krve či jiné medikamenty, dodržovat životosprávu, šetřit se. Najednou si ho předvolá ČSSZ na LPK a zde mu sdělí, že podle posledních poznatků lékařské vědy je zdráv jako tuřín a nesplňuje nárok nejen na částečnou invaliditu ale ani na zdravotní omezení a protože ještě nedosáhl věku potřebného na přiznání starobního důchodu a navíc nesplňuje ani počet odpracovaných let pro přiznání starobního důchodu a aby se co nejdříve zaevidoval na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, jinak si musí hradit zdravotní pojištění. Takových lidí - chudáků jsem zažil a zaevidoval celkem14. Lidí, kteří nikdy nepracovali, nic neuměli, udržovaných lékaři ve strachu o svoje zdraví, které nikdy nikdo nezaměstná a kteří setrváváním v evidenci UP dosáhnou maximálně 3 roky důchodového pojištění - tedy nikdy nesplní požadavky odpracovaných let pro přiznání starobního důchodu a tedy doživotně živořících na životním minimu a doplatku na bydlení... O tom ale paní nemluví!!!

  • 27. 8. 2017 1:58

    webb (neregistrovaný)

    Přesně tak. A teď už nemohou znovu dostat ani ten invalidní důchod, kdyby se tabulky náhodou změnily nebo jim byla invalidita přiznána na něco jiného, protože nemají a nemohou mít odpracovaných 5 let v posledních 10. Celý ten systém je nastaven na likvidaci zdravotně postižených. Životní minimum už taky nedostanou, to by museli něco odpracovat pro obec, takže jen 2 tisíce. A pokud bydlí s někým ve společné domácnosti, nemají nárok vůbec na nic! Ale ÚP je teď nutí neustále někam jezdit při hledání práce a nikoho nezajímá, že nemají na dopravu. Je to zvrácený režim v současné době!

  • 26. 8. 2017 14:53

    Jižan (neregistrovaný)

    Nedá mi, abych nepřispěl trochou do mlýna kauzálních podivností a nespravedlností. Nebude se to sice týkat plně tohoto tématu, ale zkušenosti s úřednickým šimlem slujícím právem posuzovat druhé nějaké mám. Tak se pěkně usaďte, a čtěte, je to poučné.
    Kdysi, za dob privatizačních v roce 1992 jsem se nachomýtl k situaci, kterou nyní řeší soudy a vypovídá tam jistý pan premiér stran horníků a jejich bytů. Jsa zaměstnanec jistého podniku, oznámil jsem tuhle věc samému GŘ a poté, když se nic nedělo a započal tlak z lidí od jisté modré strany, i zkoušel oznámit tento trestný čin v přípravě na tehdejší SNB ( nyní Policii ), avšak bezúspěšně. Místo toho mne v noci počali navštěvovat v uzamčeném pokoji firemní ubytovny nějací cizí pánové, ve kterých jsem po letech poznal pány, kteří to dotáhli až do BIS. V dubnu jsem měl již těch špinavostí tak akorát, a protože mi navrhli, že zařídí že mne někam zavezou, souhlasil jsem s tím, že jsem věděl, že za podmínky schůzky se soudním úředníkem ničeho neriskuji, že mne musí vyslechnout, sepsat a pak holt opustím onu firmu. Nicméně, zaonačili to tak, že z toho byla neoprávněná hospitalizace, kde i ve zdravotní dokumentaci byl na příjmu konstatován normální a orientovaný stav. Nenechali mne oznámit domů kde jsem, a nasadili šílenou "léčbu" po které - kdo to nezažil - byl div, že jsem si vůbec něco pamatoval. Poté, co jsem ztropil povyk, nechali mne zatelefonovat domů a po návštěvě rodiny koukali, koho vlastně ulovili. Chtělo by se říci Chocholoušek jako vystřižený. Ale. Podle dnes již neplatného zákona mi na soudu vystavili rozhodnutí o zastupování soudním úředníkem téhož soudu, které mi ani nedoručili. Ouvej, chtělo by se říci. Však mne jednou pustili. Po pár letech, když jsem pracoval jako specialista u jisté a.s. nám za ředitelem přišla návštěva a poté ředitel celý vyděšený mne zavolal na kobereček. Prý jsem kdovíjaký lump, a kdovíco, a že mne hodlá propustit. Inu, neví jeden, kdo mu štěstí kazí, že. Tak jsem - znaje úsloví o tom, že všude krajíc o dvou kůrkách - sebral fidlátka, a jal se podnikat a souběžně i pečovat o rodinného příslušníka. Díky tomu, že jsem měl dostatek času ( ono dostat zakázku od podobných lidí, která by nesmrděla, není až tak běžné ) jsem se věnoval proběhlé kauze našeho rodinného jmění, a zjistil, že pár lidí z prostředí těch "dobráků" privatizačních zlodějů spolu s pár lidmi z naší známé a.s. a jejich komunálních šéfů se podílelo na lumpárně, kdy pěkně zaonačili manipulaci s restituovaným majetkem a "za hubičku" si vyrovnali potřebu veřejnou. A navíc jsem náhodně - díky dotazu a návštěvě nemocnice obdržel i podklady a "utajované" rozhodnutí. Před měsícem jsem napsal milému Okresnímu soudu dopis, kde je žádám o vysvětlení a uvedl jsem tam celé toto personální propojení, včetně propojení na milou paní soudkyni, která byla rodina s mým přímým vedoucím v oné první firmě, kterému jsem zahlédl červený služební průkaz se státním znakem v šuplíku v pracovně. Doufám, že ze mne nebudou chtít dělat dál "vola", ale již fakt, že proběhla podivná skartace spisu žijící osoby omezené na svobodě a já je požádal o jeho rekonstrukci ukazuje, že věc bude mít ještě vývoj. Tak takhle pracují úřady pod novým vedením.
    Nu, a k těm zkušenostem. Být poctivý je horší, nežli být tzv. invalidní. Mne to stálo cca přes desítku milionu Kč, a když se s modrými, oranžovými, žlutými, a jinak duhovými zloději někde potkám, zjišťuji, že jsou to právě oni, kteří demonstrují svojí nechuť věc solidně řešit. Inu, privatizační kauzy se zametají pod koberec, a pamětníci nejsou v oblibě. Na druhou stranu, toto jejich konání odhadem stálo náš stát cca 200 mil v neodvedené práci a cca 20-30 mld v nepřipravených investicích. Samozřejmě z toho daně a samozřejmě i nerealizované pracovní příležitosti. Zaměstnat se už u podobných nenechávám, vím proč. Říká se tomu profylaxe.
    Všem zdravotně postiženým přeji, aby měli kolem sebe lékaře, kteří si váží lidí a chápou potíže nemocných i kompenzovaných. Žel, přístup mnohých ( i mnohých zákonodárců ) ukazuje, že vládnou ti s jiným názorem. Lidské zdroje jsou. A jsou nahraditelné, a když se vyčerpají, vezmeme jiné. Tak se projevuje pseudoranný kapitalismus.
    Na počátku se stačilo jen "trochu vlídně zeptat". Ale to se právě nechtělo. Neděje se to tak trochu i Vám, milí pacienti ?

  • 12. 9. 2017 9:54

    jim (neregistrovaný)

    Zvonili jsme klíčema, a místo kapitalismu tu máme komunistické kapitalismus!!!
    Jsme z toho rozčarovaní všichni, hlavně mi restituenti!!

  • 26. 8. 2017 16:52

    ra12 (neregistrovaný)

    Můj příspěvek se netýká invalidního důchodu, ale posuzování jakéhosi MUDRce určeného pojišťovnou. Po nehodě mám jizvu na bradě v délce cca 5cm viditelné. Nemohl jsem se holit. Na můj plnovous, který jsem neměl na řidičáku a občance mne upozornili i policisté při kontrole, byli to však normální lidé a pochopili. Pan MUDRc mi sdělil, že trvalé následky mi nenáleží z důvodu plnovousu. Ohradil jsem se tím, že při každém holení srůst poškozuji a vlastně celou jizvu obnovuji. Milý MUDRc naznal, tak si ten plnovous nechte. Debata ještě chvíli pokračovala a já ji uzavřel tím, že s blbem nemá cenu diskutovat a odešel. Pojišťovně jsem okamžitě sdělil, že ruším pojistku. Následovalo několik návštěv pojišťovacích pikolíků a proč tak výhodnou pojistku ruším. Moje odpověď zněla. Pokud máte blba posudkového, tak se nedivte. Tradiční výmluva o selhání jednotlivce byla hned k mání. Tak jsem milým pikolíkům navrhl, aby mi sjednali schůzku s jiným posudkovým, což mi přislíbili. Po dlouhé době se nic nedělo a já platil pojistku dál. Pak jsem se naštval a pojistku zrušil a po poradě s právníkem s okamžitou platností. Dodnes mi pojišťovna dluží 3000Kčs a schůzku s jiným posudkovým.

  • 26. 8. 2017 18:58

    Venda (neregistrovaný)

    Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat kam mám poslat tiskopis Evidence vyloučených dob podle par. 37... a Evidenční list důchodového pojištění. Onemocněla jsem rakovinou a všechno se seběhlo tak neočekávaně, že jsem si neměla možnost překontrolovat všechny pracovní smlouvy a papíry, které má OSSZ. Následně jsem zjistila, že mi tam některé roky chybí. Dnes už příslušné dokumenty mám, jen nevím kam s nimi. Děkuji.

  • 28. 8. 2017 22:32

    Švanda (neregistrovaný)

    Nemocný člověk nemá nikde zastání,darebák si umí poradit za každého režimu.V rodině máme nemocného rakovinou(dostal invalidku na dobu omezenou)čehož rychle využil zaměstnavatel a nekalými praktikami nemocného donutil podepsat výpověď DOHODOU(samo,že bez paragrafu 52 e) a bez odstupného)ne­zastali se ho ani z podnikových odborů-se kterými se výpovědi projednávají,nikdo mu ani neporadil-že dělá chybu a nejde to opravit ani "zpětně"...revizní na OSSZ ukázal vysoký štos žádostí o invalidní(shodou okolností TAKÉ lékař-zastupující a "nad hrobem"co bez obalu sdělil,že nárok bude minimální,protože si své "přiznávání invalidit"musí šetřit pro JINÉ typy lidí-hádejte které.......!

  • 28. 9. 2017 22:07

    hans51 (neregistrovaný)

    v naší vesnici žije ID pan Švec Karel.30 roků pobírá invalidníé důchod,do předsametových dní pracoval v restauraci kda byl jeho otec vedoucím.Tento ID složil zkoušky na kuchaře,mimo jiné dělal v této restauraci šéfkuchaře,složil řidičké zkoušky ve skupině C.tENTO PAN id VELMI SILNĚ PRACUJE,ŘÍDÍ TRRAKTOR,řeže motorovou pilou zkrátka provádí všdëchny práce ve své usedlosti.od samého počátku neměl ani jednou přezkum svého ID.ale to je běžná věc je málo posudkářů a tak se přezkumy dělají jen na udání.ano to je v naší zemi běžná praxe,státní správa dělá dozor a přezkum jen na základě udání.Když to slyším a čtu jak nemohoucím a potřebným je odebírán nebo snižován ID a na druhé straně ho pobírají bezostyšně občané kteří pilně pracují,někdy taky fetují a holdují chlastu tak je mě z toho na blití.

  • 29. 9. 2017 21:22

    Jana (neregistrovaný)

    V roce 2014 jsem požádala o invalidní důchod z důvodu, že jsem měla v roce 1987 rakovinu štítné žlázy, která se mi v roce 2012 znovu vrátila naplno. Posudková paní doktorka mi řekla, když jsem byla před tzv. komisí, že nárok na částečný invalidní důchod určitě mám. Ten jsem pobírala necelý rok, pak si mě pozval k pohovoru posudkový lékař, zřejmě čekal nějaký úplatek, který jsem mu, samozřejmě, nedala, a řekl mi, že na částečný invalidní důchod nemám absolutně nárok, a zrušil mi ho. Když vidím kolem sebe, že lidí, kterým nic není, jenom se jim nechce dělat, pobírají částečné invalidní důchody, vč. těch našich nepřizpůsobivých občanů snědší pletí, je mi z toho systému tady v té kapitalistické společnosti, hodně špatně. Celý život jsem poctivě pracovala, odváděla daň, zdravotní a sociální pojištění tomu zkorumpovanému státu, aby měl z čeho rozdávat těm, kteří z toho státu jenom těží. Chodím do práce a nevím, co bude dál, do důchodu mám ještě dost daleko, nevím, jestli se ho vůbec ještě dožijí. Přeji Vám všem hlavně hodně zdraví, Jana

  • 21. 11. 2017 19:56

    jandis (neregistrovaný)

    Zdravím, byl mi přiznán 1.stupeň ID, mám zatím jenom posudek o invaliditě. Rozhodnutí zatím nedorazilo. Je možné že posudek někdo zpochybni, nebo to už je rozhodnuto? Děkuji za rady.

  • 20. 2. 2018 14:01

    Denisa (neregistrovaný)

    Dobrý den chci se zeptat ohledně invalidního důchodu. Jedna se o mého tatínka. Od března 2017 je na nemocenské a je po těžké operaci. Nemocenská stále trvá. V lednu jsme byly podat zadost o ID. Teď v únoru mu paní Dr. Řekla ze bude tedy posílat veškeré zprávy ohledně důchodu na ČSSZ. A také ze k 28.2 mu ukončí nemocenskou. Můj dotaz zní co má tedy taťka dělat než přijde rozhodnutí zda li mu ID schválí či ne? Má se k 1. Březnu hlásit na UP? Nebo co má vlastně dělat? Dekuji za odpověď

  • 12. 4. 2018 21:11

    Aja (neregistrovaný)

    Proč posuzují invaliditu lidé co nemají odbornost k dané nemoci? 7 let mám slušně potíže se zády,karpálníma tunelama(kvůli velkému extzému) neoperovatelne.... Po celých 7 let jsem pobírala CID 1 a teď najednou lékařka gynekoložka řekla že jsem vlastně zdravá!!!!
    Půl roku před jejím vyjádřením jsem byla na přezkumu a bylo to bez problémů a najednou Ona rozhodla úplně jinak!!! Jejímu vyjádření aby pes rozuměl!
    1) pokles o 20%
    2) není možno mě zařadit do kategorie ID
    3) že se u mne nic nezměnilo
    U mě se opravdu změnil zdravotní stav o něco k horšímu!
    Nejde mi si ho udržet za každou cenu ale pokud 7let se nic nezlepšilo a posudkovy lékaři rozhodovali stále stejně proč lékařka (gynekoložka a anestezioložka) může prakticky zrušit veškeré lékařské posudky a výsledky povinných kontrol! Copak podle ní byli všichni mimo? A já se nikdy nelecila?
    No a aby toho nebylo málo kvli ní mám po slíbené práci!!! Z ID se nedá vyžít a já si našla práci přímo pro ID! Teď když ji nemám jsem o výdělek přišla! Jsem bez výdělku!!!! Asi se k ní nastěhují ať mě živí ona!!! Snad jí to donutí aby se nad sebou zamýšlela a začala vše co dostane k posouzení i *CIST!!!!

  • 1. 6. 2018 14:55

    mentor (neregistrovaný)

    .....aby se jednou posudkáři nedočkali nečekané návštěvy v úřadu ,nebo doma v podobě člověka ,kterému nelidsky tito ne_lékaři " ukřivdili a která se postará o vysypání odpadu do díry a zasypání hlínou." Vůbec bych se tomu v dnešní době nedivil a nebylo by mi toho a těchto zmetků líto.

  • 21. 9. 2018 6:52

    Smoulinka (neregistrovaný)

    Mohu zadat o castecni invalidny důchod, když již mám přiznám OZZ.Dekuji

  • 30. 9. 2018 20:38

    dasha.a (neregistrovaný)

    Nechápu, proč vůbec existuje něco jako instituce posudkový lékař, když veškeré důležité podklady stejně musí vypracovat obvodní lékař. Má u sebe většinou všechny lékařské nálezy od specialistů, celkově vede léčbu a zná dlouhodobý vývoj. K čemu je posudkový lékař který stejně onemocnění nerozumí a od běžné lékařské praxe je už vzdálený. Jsem po závažné operaci srdce, kterou mi dělali v květnu 2018. Žádala jsem s ohledem na parné léto aby mi posudkový lékař povolil vycházky dle zdravotního stavu a venkovních teplot. Přitom, jsem měla přímo od kardiologa nakázáno, že se mám snažit chodit, ale ne v 35 st. Po celé léto jsem byla tedy zavřená doma. Ráno a večer kdy bylo chladněji jsem měla strach vystrčit nos kvůli kontrole, která mi také opravdu přišla. V tomto případě nešlo o přidělování jakékoli finanční podpory, jen vytvořit podmínky pro rehabilitaci. Posudkový lékař to nepovolil s tím, že na volné vycházky mají nárok jen onkologičtí pacienti. Co je to za hloupost? Prostě si udělal nějaké tabulky a je mu jedno co opravdu pacient potřebuje. Lékaři odvedli v rámci možností co nejlepší práci při operaci a pak jejich úsilí kazí posudkář. To není správné. Spojila jsem se se dvěmi pacientkami, také po kardiologické operaci, ale z jiných krajů. V jednom případě byly neomezené vycházky povolené, a to jen díky tomu, že posudkáře tam dělá relativně mladý internista.

  • 27. 11. 2018 14:24

    Duchodce (neregistrovaný)

    Dobrý den, podal jsem žádost o ID a můj doktor předpokládá, že dostanu II. stupeň invalidity. Zároveň bych rád pracoval na poloviční úvazek. Jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním? Zdravotní platí stát - to znamená, že zaměstnavateli budu muset případně říci, že pobírám důchod nebo to není mou povinnností? Raději bych si to nechal pro sebe, ale nemůže se to zaměstnavatel právě kvůli zdravotnímu pojištění dovědět bez mého vědomí - protože jinak by zdravotní platitl zaměstnavatel? Jak to je?Moc děkuji

  • 7. 2. 2019 10:38

    Zdenka 60 (neregistrovaný)

    Dobry den, chtela bych se zeptat. Byl mi pridelen ID 3.stupne na 1rok. Kdo me vyzve na prezkoumani CSSZ, nebo musim zazdat ja o prezkoumani invalidity? Nevim, jak to chodi a nikdo mi k tomu nic nerekl. Jelikoz je to za mesic a nic mi zatim neprislo, jsem z toho trosku nervozni,at neco nezanedbam. Dekuji moc za odpoved

  • 28. 3. 2019 8:05

    Julie (neregistrovaný)

    Ahoj,mám otázku.před třemi roky jsem pobirala částečný invalidní důchod.poté se můj zdravotní stav zlepšil a tak jsem šla normálně pracovat.invalidni důchod mi byl zrušen.jenže po třech letech se moje problémy se zády vrátili a já nemohu už pracovat na 8hodin.jsem po operaci páteře.a tak se ptám,jak dlouho musim marodit,abych mohla o invalidní důchod zažádat znovu?díky za názory

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).