Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ČSSZ: „U přezkoumávání invalidního důchodu vás lékař vidět nemusí“ od Frank Dry - Pracoval jsem jako referent ÚP se zaměřením na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2017 14:09

    Frank Dry (neregistrovaný)

    Pracoval jsem jako referent ÚP se zaměřením na zprostředkování zaměstnání pro osoby se zdravotním postižením. Za ministra Drábka se změnily tabulky pro hodnocení a posuzování zdravotního stavu za účelem přiznávání invalidity. Představte si člověka, který prodělal krátce po vyučení či absolvování střední školy těžkou nemoc (mozková příhoda, infarkt, nádor...) a byl uznán LPK plně invalidním. Přes 20 let mu bylo kladeno na srdce, že nesmí nic dělat, namáhat se, musí brát léky na ředění krve či jiné medikamenty, dodržovat životosprávu, šetřit se. Najednou si ho předvolá ČSSZ na LPK a zde mu sdělí, že podle posledních poznatků lékařské vědy je zdráv jako tuřín a nesplňuje nárok nejen na částečnou invaliditu ale ani na zdravotní omezení a protože ještě nedosáhl věku potřebného na přiznání starobního důchodu a navíc nesplňuje ani počet odpracovaných let pro přiznání starobního důchodu a aby se co nejdříve zaevidoval na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, jinak si musí hradit zdravotní pojištění. Takových lidí - chudáků jsem zažil a zaevidoval celkem14. Lidí, kteří nikdy nepracovali, nic neuměli, udržovaných lékaři ve strachu o svoje zdraví, které nikdy nikdo nezaměstná a kteří setrváváním v evidenci UP dosáhnou maximálně 3 roky důchodového pojištění - tedy nikdy nesplní požadavky odpracovaných let pro přiznání starobního důchodu a tedy doživotně živořících na životním minimu a doplatku na bydlení... O tom ale paní nemluví!!!

  • 27. 8. 2017 1:58

    webb (neregistrovaný)

    Přesně tak. A teď už nemohou znovu dostat ani ten invalidní důchod, kdyby se tabulky náhodou změnily nebo jim byla invalidita přiznána na něco jiného, protože nemají a nemohou mít odpracovaných 5 let v posledních 10. Celý ten systém je nastaven na likvidaci zdravotně postižených. Životní minimum už taky nedostanou, to by museli něco odpracovat pro obec, takže jen 2 tisíce. A pokud bydlí s někým ve společné domácnosti, nemají nárok vůbec na nic! Ale ÚP je teď nutí neustále někam jezdit při hledání práce a nikoho nezajímá, že nemají na dopravu. Je to zvrácený režim v současné době!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).