Hlavní navigace

Názory k článku Co v zákoníku práce nenajdete: rady pro zaměstnané z pohledu soudů

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2017 7:47

    Pavel (neregistrovaný)

    V této větě jsem se do těch záporů trochu zamotal: Povinnost zaměstnavatele navrhnout vám změnu dalšího pracovního zařazení na jinou práci odpovídající vaší kvalifikaci ve smyslu ust. § 73a odst. 2 části první věty za středníkem zákoníku práce znamená, že se nevyžaduje, aby vám zaměstnavatel navrhoval takové pracovní zařazení, při němž by nebyla zcela využívána vaše dosažená kvalifikace, ...

    Já to chápu tak, že zaměstnavatel má povinnost mi nabídnout práci, která využije veškerou mou kvalifikaci, což mi připadá jako nesmysl (jak má někdo plně využít kvalifikaci chirurga, který si udělal i kozervatoř?). Nebo v 6. slově od konce citátu je ten zápor nadbytečný. Nebo má být zápor i místo slova "znamená", což by učinilo text mnohem "srozumitelnějším".

  • 8. 8. 2017 22:23

    Ria (neregistrovaný)

    Chce se mi hystericky smát,protože po prac.úrazu pro mě neudělaly doslova NIC!!A to nám při vstupu do odborů slibovali právní rady zdarma.Zatím to dopadlo tak,že je ani nezajímalo,jak mi podnik nevyplácí dorovnání mzdy!Proč to inspektorát nekontroluje?To je tak složité si jednou za čtvrtroku nechat z ČSSZ poslat seznamy (nemocných nebo po prac.úrazech) a vyrazit do podniků na kontroly?Ale to jsem se jen trošku zaměřila jinam....protože prý weby jsou zavádějící(ale ony poradí aspoň nějak :-( ....)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).