Hlavní navigace

Názor k článku Čeká nás konec blahobytu? od HdX - Čeká nás nekontrolovatelný růst cen: A jako auta,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2007 9:58

    HdX (neregistrovaný)
    Čeká nás nekontrolovatelný růst cen: A jako auta, B jako benzín, C jako cukr ...... V jako VŠECHNO!
    Na platu Vám někde možná přidají pětistovku v hrubém, ale výdaje budete mít vyšší třeba o tisícovku (v čistém). Jak jednoduchá matematika. A dělejte třeba za minimální mzdu!

    Ale řada cen nečekala na 1. leden, ale šplhá strmě vzhůru již dnes - vidíme to u základních potravin - mléko za 20,--, máslo za 40,--, nejnezdravější vepřové maso od 120,--. A co s těmi cenami provede 1. leden?
    ČNB by mohla pomalu začít rušit 1, 2 a 5 koruny, 100, 200 a 500ky dělat v kovovoých kvůli automatům a začít tisknout bankovky ve statisícových a milionových nominálech - budem jako nedávno v Polsku či v Jugoslávii - tam se taky platilo všechno v tak velkých sumách, než seškrtali několik nul.

    VTIP: americký prezident: náš člověk si vydělá 7000 dolarů, utratí 4000 a co dělá s těmi 3000, je mi jedno. Pak je něco mezi tím a pak český prezident: náš člověk si vydělá 10000 měsíčně, měsíční náklady má 15000 a kde vezme těch 5000, je mi taky jedno.

    Utahovat opasky by si měli všichni, nejen ti chudší. U bohatých se o utahování opasků nedá v žádném případě mluvit. Je rozdíl utahovat si opasek na základní životní potřeby a na vyhazovánísi z kopýtka. Pokud chudému zdražíme fixní základní životní náklady o tisícovku, je to vzhledem k jeho příjmům tvrdé. Pokud však bohatému stoupnou náklady o tu samou částku, ani to nepocítí. Nanejvýš si nedá jednou k svačině kaviár a "šampaňským" bude jen Bohemka.

    No a na závěr: bohatí rozhodují o chudších - čili o nás bez nás - jak provolával pan Havel v 89. při slibech svým voličům z ulice.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).