Hlavní navigace

Názor k článku Bude generace Y bydlet ve stanech? Hypotéky zlevňují, ale lidé na ně nemají od xf - Zateplit jde i dům z 19. století se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2019 21:27

    xf (neregistrovaný)

    Zateplit jde i dům z 19. století se zdobenou fasádou. Zateplovat samotnou zeď, tam je to složitější, ale také možné, není to nejúčinnější řešení. Mnohem více pomůže udělat slušná okna a zateplit strop posledního patra.
    Takže to sice nebude žádný zázrak, ale za rozumné peníze jde udělat z ratejny normálně vytopitelný příjemný barák.

    Tepelná čerpadlo ve formě krabice na fasádě u každé místnosti / bytu skutečně není dobrý nápad. Hlavně kvůli hluku. Ale jsou i jiná řešení, třeba zemní vrty na zahradě, nebo centrální jednotka na střeše / podkroví.

    Ono nejhorší je, když se nechce. A to je ten přístup, že majitelé si u nás zvykly z nájmů jen rýžovat a nechtějí nic vrazit do baráku zpátky - energie platí nájemník, tak co jako?
    A pak čumí s otevřenou hubou jak je k nim svět nespravedlivý... ale do baráku nic stejně nevrazí. Takže slušní a jen trošku movití utíkají do vlastního, on ten nájem v paneláku je jen mezizastávka. A oni mají svého zákazníka: problémového nájemníka, pilně na tom 30 let makají, aby měli právě jeho, a nikoho jiného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).