Hlavní navigace

Názory k článku Boj o majetek a aktiva EÚ Přerov: zaměstnanci vs. exekutor

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2016 12:58

    Erixonn Klaxonn (neregistrovaný)

    Prosím vás tady už se jedná o skutkovou podstatu trestného činu podvodu a neoprávněného nakládání svěřeného majetku..udělat to kdo jiný jde sedět...ale tyhle "hyeny" se nám ještě budou smát do "ksichtu"...
    Měli by jsme vyjít do ulic udělat pořádek a nejenom s exekutory !!!

  • 18. 3. 2016 13:41

    jj (neregistrovaný)

    Exekutoři v prvé řadě NIKDY neměli být soukromými podnikateli se soudní mocí. A když už , tak rozhodně ne v českém mafianátu.

  • 18. 3. 2016 14:44

    (neregistrovaný)

    Dlužníci v první řadě mají hledět na to, aby hradili své závazky a udělali vše pro to, aby spláceli řádně.

  • 19. 3. 2016 16:02

    jj (neregistrovaný)

    To nikdo nezpochybňuje, ovšem exekutorský (vymahačský) byznys v ČESKÉM podání není o vymožení pohledávky pro věřitele ale o vytváření dluhového otroctví. Lidé a banky, které půjčují už zadluženým a předluženým lidem mají právo prodělat a v NORMÁLNÍM hospodářství by se tak i stalo. .... To se to půjčuje, když to jiní (stát) zaplatí.

    Abychom si rozuměli, nedlužím ani korunu.A jsem toho názoru, že až na výjimky žádný dluh není tak velký, aby se nedal vyřešit. Ale se současným systémem fungování obchodu s vymáháním pohledávek nesouhlasím. Když budete sledovat toky peněz občan-daně-stát a dávky, zjistíte že to opravdu takto fungovat nemůže, jinak hloupost "věřitelů" pak odnášíme všichni. I když pravda je taková, že obecně je to dnes tak trochu na hlavu celé a osobně jen čekám až se bude opakovat "měna"...asi nejspíš se zavedením eura,..no nic..
    Sám jsem měl několik pohledávek za dlužníky po splatnosti a i tak jsem to vyřešili, k oboustranné spokojenosti bez likvidace člověka a jeho rodiny. Shodou okolností to byly většinou osoby, které už exekuční mlýn drtil. Kdybych v té době trval na vymáhání pohledávek exekutorem, sám bych dostal "ho.." a ještě bych dlužníky potopil,a dost možná by se exekutor za vymožení nuly hojil na mne(jak se dnes exekutoři snaží uvést v praxi). Dnes jsou pohledávky splaceny a ti moudřejší dlužníci dnes žijí bez otroctví...ano, bohužel jen někteří. A s těmi "hloupějšími" už žádný byznys nechci ani s vidinou zlatého prasete. No a já se mám v celku zlatě.
    Osobně si dobře rozmýšlím, kdy a komu půjčím,.(a rozhodně to není bez ptaní)...i s vědomím rizika, že o peníze lze přijít. Nejlepším zajištěním dluhů je obezřetnost toho kdo půjčuje.

    To že dluhy se musí platit je bez diskuze, jde mi o mechanismus vytváření některých dluhů. Na vzniku dluhu musí být vždy 2 strany,a proto za něj nesou zodpovědnost obě dvě strany. Osobně jsem toho názoru, že vzhledem k vytváření různých "registrů" by měly být osoby v nich zařazené odříznuté od dalšího úvěrování jinak než bankou. A pokud by nebankovní "investor" takovému člověku půjčil tak jen čistě na své riziko bez možnosti domoci se splacení jinak než jen dobrovolností dlužníka...ono by to spoustu lidí odradilo od tzv. "INVESTOVÁNÍ". Některé dluhy by měly být zrušeny bez náhrady (typicky pokuty z jízd na cizí občanku, pokud se takové zneužití prokáže, a dovolí-li to okolnosti takto vzniklé dluhy dány k náhradě tomu kdo osobní data zneužije..pokud bude dopaden a usvědčen.)
    Jinak je směšné, jak "věřitelé" úvěrují "neplatiče" a pak se domáhají plnění. Ono je totiž typické, že nejde o splacení několika i snad desítek tisíc korun, ale o to z člověka dojit peníze v malém ale dlouhodobě-nejlépe trvale až do smrti, případně jej připravit o majetek,.. a přenést to i na třetí osoby,viz praxe, kdy člověk znající dlužníka musí prokazovat původ svého majetku nebo tunelování sociálních dávek. Ty jako takové mají dotyčnému pomoci v ne úplně příznivé době, jestliže stát takto podporuje různé "investory" s chudobou, neměl by dávky vyplácet..opět by fungoval mechanismus obezřetnosti toho kdo půjčuje.

    Ono totiž "žně" jaké byly do dnešních dnů už se opakovat nebudou, proto ptáci berou roha i s kufry. To co šlo rozkrást bylo rozkradeno a a z lidí s x exekucemi už ani ptáci nic nevyklovou....Proto exekutoři chtějí zálohy po věřitelích,...v principu jde o to samé jakoby policie chtěla po oznamovateli,aby jí platil za výjezd i přesto, že to aktuálně vypadá, že je pachatel neznámý a pravděpodobně se spis odloží,...jakoby soudci chtěli peníze předem ačkoli ví, že díky "kličkám v právním řádu" pachatele neodsoudí. Je to prostě byznys s mocí, která nikdy z principu nemůže být soukromá. Nějaké kárné žaloby?? K smíchu. Už jen to, že ptáci někdy svoje nadřízené nepustí ani do budky..poněvadž se jede podle dvojího metru.... nejsem sice právník,ale podstata je zřejmá. Proto také novely a doplňky exekučního řádu.

    Na druhé straně i takové výživné není úplně černobílé, když člověka zničí exekučně-vymahačské mlýny, tak sice vyživovaná osoba něco dostane ale pak už ne a svůj díl si utrhne i exekutor poprvé a naposledy. Protože tam kde nic není vezme už jen smrt,.ale exekutor ne.

  • 19. 3. 2016 18:55

    (neregistrovaný)

    Nedlužíš ani korunu...

    Takže víš hovno o tom, jak se chová typický dlužník. Zato se jako typický, průměrný čecháček cítíš být přímo povinen, aby ses vyjádřil, že.

  • 19. 3. 2016 19:53

    Hanz (neregistrovaný)

    Nečetl jsem ten román celý, ale tak moje zkušenost:

    V mám zkušenost člověka s praktikami Vrány, fakticky nešlo ani o dluh ale podvod kdy předmětné peníze "dlužník" nikdy neviděl, přesto se už téměř 10 let soudí a užívá luxusu exekuční šikany a neustále nemá vyhráno, protože i když člověk který podvod udělal sedí, dluh furt vymáhají protože v tom byla i podplacená notářka díky které se nedaří dokázat, že peníze nebyli, i když se dokázalo že s nimi ten člověk nedisponoval, v důsledku toho podvodu se ten člověk zadlužuje dál a dál, protože nestíhal platit své jinak udržitelné závazky - do exekucí ho dostal stát.

    Takže za mě ne, exekuce a vymáhání v tomhle státe fungovat nemůžou dokud nebude fungovat justice.

  • 20. 3. 2016 0:47

    (neregistrovaný)

    Kámo, pochopitelně, že omyly se dějí. Je to nemilé, nežádoucí, nicméně kvůli pár přehmatům zrušíme exekutory atd.? No dobře, udělejme to, sám uvidíš, jaké to bude mít důsledky (bohužel je ti u prdele, protože jsi sám dlužníkem nebo ti nikdo nedluží).

  • 20. 3. 2016 11:17

    jj (neregistrovaný)

    Vůbec ne, věřitel má právo prodělat stejně jako dlužník nemá nárok "dotace". Není špatná finanční gramotnost dlužníků, ona je špatná i finanční gramotnost "věřitelů". Jinak by nikdy nikdo nemohl kupčit s dluhy ve velkém. Bohužel se to dostalo do fáze kdy to kupčení s dluhy ve finále platíme všichni prostřednictvím daní. Jinak by se s dluhy nakládalo, kdyby tahle "pojistka" neexistovala, nebo by měla být z plnění vyjmuta. On by pak zafungoval aspoň trochu zdravý rozum a tam kde už předlužení je by jiný nelezl. Ale jak říkám, to se to půjčuje, když to jiní zaplatí.

  • 20. 3. 2016 11:27

    jj (neregistrovaný)

    Hele, čecháček ani ne, nejsem ovce. Kdepak, kde člověk dluží a neplní, je na místě mu sebrat i chalupu. Na druhé straně bavím se o mechanismu jak je dle mého většina dluhů vytvářena a dále přeprodávána a navyšována (když to nakonec dávky zaplatí). Koupil jsi dluh zadluženého člověka? Tak se nediv, že máš kulové. On by ho časem nahradil, to že jsi ten dluh uměle navýšil je zase jen mezi váma dvěma. Mechnaismus vymáhání by měl být účinný tak v první fázi, pak když ten dluh někdo koupí už by na vymáhání neměl mít nárok...pak se to šíří jako rakovina.....­...Nikdy by jsi takový dluh nekoupil, kdyby stát nesypal dávky. Proč ten dluh prodáváš za pár korun? Takže realizuješ ztrátu, tak ji realizuj rovnou a s tím člověkem už "neobchoduj". Podbně jako na inzertních serverech, hodnocení dělá divy. Technologicky na to doba má, bohužel myšlení v česku je ještě o pár kroků pozadu a dva vedle proto ta hromada registrů, x exekucí na jednoho atd.. To raději budeme živit lidi kupčící se státní mocí a jeijch kamarádům sypat z veřejných peněz. nejsou finanční negramoti jen tzv. dlužníci,..ale i věřitelé,..na druhou stranu je pravda, že stát to oběma moc neulehčuje,.spíš naopak.

  • 21. 3. 2016 15:18

    Lada (neregistrovaný)

    Máme v práci několik zaměstnanců s exekucemi a drtivá většina jejich exekucí není od půjčovacích firem, ale kvůli nezaplacení běžných věcí denní potřeby. Např. exekuce na neuhrazenou fakturu za telefon, za elektřinu, na měsíční poplatky za kabelovou televizi atd. Exekuce na půjčku je mezi cca 40 exekucemi, které celkem naši zaměstnanci mají, jenom jedna.

  • 13. 4. 2016 18:29

    David (neregistrovaný)

    Přerovský úřad vede a vedl Runtak ! Vrána a teď psychicky nemocný Jícha jako figurka se nechávají manipulovat nejhorším zlodějem a zločincem Runtakem ! Tento zloděj vyvedl z ex. Úřadu Přerov stovky mil.Kč , které využil k nákupu nemovitostí hlavně pod anonymními firmami založené všechny v tzv. daňových rájích ... Má na svědomí životy desítky tisíc lidí , které jako nenažrana bestie okradl a odsoudil k pomalé smrti. Co je nejhorší že díky nakradenym stovky milionů odhadem 500! podplaci a lobbuje všude možně a kupuje si tzv.beztrestnost !!! Viz.tel. Nová kdy jim dělala reklamu na dražbu . A co na to ministerstvo.spra­vedlnosti nebo komora ?? Mlčí a proč ?? Kdy už dojde na spravedlnost takového pana Runtaka , Mohylu či Jichu ?? Podvod století !!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).