Hlavní navigace

Zaměstnanci více pracují, nemají někdy ani čas na jídlo

Arsen Lazarevič

Zaměstnanci jsou kvůli obavám ze ztráty práce loajálnější a pracovitější, zvýšila se ale především jejich pracovní morálka: Ve srovnání s minulostí se zvýšilo využití firemních počítačů po dvanácté hodině. Zaměstnanci mají tendenci i v době oběda trávit čas na počítači, i když spíše relaxací než prací, nejčastěji vyřizováním soukromé korespondence, návštěvou sociálních sítí či online nakupováním. Naopak nejvíce práce zaměstnanci udělají mezi devátou a dvanáctou hodinou, říká Martin Hnízdil ze společnosti truconneXion.

Server Profesia.cz také zjistil, že až polovina Čechů šetří tak, že si nese obědy z domova, pětina se nestravuje vůbec a jen každý pátý se obědvá v podnikových jídelnách: Za vysokými čísly nosení si obědů z domova stojí několik důvodů, ten hlavní lze spatřovat ve vysokých úsporách v rozpočtech domácností. Často si také zaměstnanci nestíhají zajít na oběd, a proto je pro ně domácí strava výhodná, uvádí Kateřina Jaroňová, marketingová ředitelka Profesia.cz.

Snaha být dostatečně produktivní a sníst oběd u počítače může ale být naopak kontraproduktivní: „Kombinace jídla a internetu není úplně optimální, ale zřejmě se jedná o úsporu času,“ podotýká psycholog Michal Walter, odborník na problematiku pracovního prostředí.

Našli jste v článku chybu?