Hlavní navigace

Průměrná cena oběda vzrostla. Pod 100 Kč se nají lidé už jen v Olomouci

Veronika Doskočilová

Průměrná útrata za oběd v České republice se v září 2017 vyšplhala na 109,20 Kč. To je o korunu více, než v červnu 2017 a o téměř 5,50 Kč více, než v roce 2016. Informovala o tom společnost Edenred.

Porovnání průměrné útraty za oběd.
Autor: Edenred

Porovnání průměrné útraty za oběd.

Během posledních 12 měsíců tu máme druhou výraznou vlnu růstu cen v restauracích. Poprvé to bylo koncem loňského roku, kdy stravovací zařízení zdražovala zejména kvůli zavádění elektronické evidence tržeb. Letos na jaře se růst cen zastavil, ale nyní lidé za obědy opět připlácejí. Hlavním důvodem je výrazný růst cen některých surovin – zejména másla, mléčných výrobků a některých dalších, uvedl Jiří Brych, manažer Ticket Restaurant® Card ve společnosti Edenred.

Pod průměrnou cenu 100 Kč za oběd se tak dostanou už jen lidé v Olomouci, kde průměrný oběd pořídíte za 99,80 Kč. Ve všech ostatních krajských městech už je cena vyšší než 100 Kč. Nejdražší jsou obědy v Praze, kde průměrná částka činí 120,80 Kč a v Brně, kde zaplatíte v průměru 114,60 Kč.

Našli jste v článku chybu?