Chodíte na obědy ještě před polednem, nebo až dlouho po něm? Ze statistik společnosti Edenred vyplynulo, že čas, ve který chodí zaměstnanci na oběd, se liší podle toho, v jakém regionu pracují.
Například na Moravě je běžné, že zaměstnanci chodí na oběd už kolem 11. hodiny a vrací se do práce před 12. hodinou.
Zdaleka nejdříve ale chodí na obědy zaměstnanci na Vysočině. Ti jsou jako jediní po obědě ještě před půl dvanáctou. Před polednem ukončují návštěvu restaurace i lidé v Olomouckém, Jihomoravském kraji a na Pardubicku.
Naopak v Praze se chodí na obědy později. V běžný všední den platí Pražané za oběd pět minut po půl jedné, tedy o více než hodinu později, než je zvykem na severu Moravy a Vysočině. Pozdější oběd je ale běžný i na severozápadě Čech, a to v Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji.
Pátky jsou ale pro řadu zaměstnanců odlišné. Na oběd totiž chodí ještě dříve, než v ostatní všední dny, a to o 5 – 30 minut.