Ještě jste mohli k tomu udělat přepočet, přeci jen různá pitiva mají různou koncentraci a obvyklý objem balení, takže přepočet na cenu za jednotku lihu není úplně triviální a není tedy patrné co je ze zveřejněné nabídky nejvýhodnější.
Pokud jde o makroekonomickou stránku věci, tak víno má nulovou spotřební daň, takže volbou přívlastkového vína, kde surovina musí být z domácích zdrojů, dosáhnete toho, že relativně největší část z utracených peněz přijde konkrétnímu českému pěstiteli a nezmizí v zahraničí nebo bezedném státním rozpočtu.
Taky mne to napadlo, zvláště pak když jsem potkala Rum se 40%, pak s 37,5% a pak jeden s pouhými 20% alkoholu . U vína je to totéž v bleděmodrém.
Dále je docela výživné si přečíst obsah na etiketě. Vyrazilo mi dech, když jsem na etiketě jednoho ze sektů četla složení: pitná voda, ovocná složka, kyslíčník uhličitý .. a další. Nějak jsem nemohla pobrat, proč je to mezi víny a úplně ne přešla chuť na konzumaci čehokoliv podobného.
Jinak nejsem příznivem nějakého zlískávání se do bezvědomí. Alkohol má člověk pít, aby měl třeba dobrou náladu a proto, že mu daná lihovina chutná, měl by si pochutnat a alkoholický nápoj vychutnat, ne se ztřískat a následně seznámit společnost s obsahem svého žaludku.
PS: jo, a pokud se chcete opravdu ztřískat do bezvědomí, pak nejlevnější varianta nevede přes nákup krabicáku, ale je třeba postupova ve směru pivčo, pár decáků vínka, pár panáků a alkoholický dýchánek ukončit dvoudeckou sektu. Sekt s bublinkama Vás dorazí naprosto spolehlivě. Budete rádi, když si v brzkém ránku ještě budete pamatovat cestu domů.
Všechno nejlepší do Nového roku, vážení, abychom tady ještě hodně dlouho ve zdraví diskutovali!!!!