Hlavní navigace

Valentýnská květina přes Internet

11. 2. 2005
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Rozhodli jste se koupit na Valentýna květinu? Máte dvě možnosti: buď si ji vybrat v obchodě, nebo na internetu. Kolik stojí květiny přes internet a kolik zaplatíte za jejich doručení obdarovanému? Pospěšte si! Máte poslední možnost květiny zaslat.

Svatý Valentýn se blíží. To je jistě vidět na každé výloze. Květinou nikdy nic nezkazíte. Pokud ale návštěvu květinářství (nebo jakéhokoli jiného obchodu) zrovna nemilujete, máte i jinou možnost. Nabídka květin na internetu je poměrně široká. Stačí jen zvolit tu pravou – úměrně vašemu vkusu i peněžence.

On-line prodejců květin není rozhodně málo. Pokud nejste z Prahy, ale například z malého města vzdáleného několik hodin cesty od hlavního města, nemusíte zoufat. Většina prodejců sice své sídlo má v Praze, ale rozváží květiny po celé republice za stejnou cenu. Někteří se omezují pouze na dovoz po Praze a okolí. Nezřídka máte možnost nechat květinový dárek doručit i do ciziny.

Jak a kdy objednat?

Máte několik možností, jak objednávku provést. Můžete si květinu vybranou na internetu zamluvit přímo prostřednictvím internetových stránek, objednat telefonicky, poslat e-mail, nebo k objednání použít fax.

Objednávání na poslední chvíli by se vám nemuselo vyplatit. U většiny společností je potřeba objednávku provést nejméně 24 hodin před doručením. A to v tom případě, že máte zájem o doručení květiny ve všední den a ve všední den objednáváte. Pokud chcete, aby byla květina doručena v pondělí, rozhodně s vyřízením objednávky nečekejte až na víkend. Najdou se sice společnosti, které vaši objednávku vyřídí kterýkoli den, mnohdy byste se však na požadované telefonní číslo nemuseli v neděli dovolat. Obzvlášť jednalo-li by se o pondělí 14. února. Objednávat na tento den je třeba s předstihem. Společnosti si vyhrazují právo objednávky na Valentýna ukončit dříve. Přesné datum posledních valentýnských objednávek uvádějí na svých internetových stránkách.

Jak platit?

Možností úhrady máte více. Zaplatit můžete platební kartou, převodem částky na účet, složenkou, ale i v hotovosti přímo v obchodě nebo na místě určení. Pokud použijete složenku, neplatí pro vás to, co bylo řečeno o 24 hodinové lhůtě dodání. Při platbě tímto způsobem musíte objednávku učinit až 5 dní předem. V ostatních případech žádné obdobné omezení není.

Kolik zaplatíte?

Celková cena představuje nejen cenu květiny, ale samozřejmě také cenu za její doručení.

Taxa za doručení je u každé společnosti jiná. V některých případech za doručení po Praze neplatíte nic. Cena za doručení na území České republiky se pohybuje od 200 do 750 korun. Sazby za doručení květin se liší společnost od společnosti, nikoli však (ve většině případů) podle vzdálenosti. Sazba bývá uvedena jednotná pro celou republiku.

Samozřejmě se také liší ceny květin. Klasikou jsou růže. Na internetu můžete vybrat růže všech barev i kytice růží všech velikostí. Cena květiny se pohybuje od 55 Kč. To samozřejmě pouze v případě, že se rozhodnete pouze pro jednu růži. V některých případech je možné si objednat pouze jednu květinu, většinou je ale stanoven minimální počet, ze kterého bude kytice uvázána, nebo jsou nabízeny pouze hotové vazby. Ty se mohou vyšplhat i na téměř 6 000 Kč. V tomto širokém cenovém rozmezí můžete vybírat růže mnoha různých tvarů a barev.

dan_z_prijmu

V následující tabulce jsou uvedeny adresy několika internetových prodejců květin. Někteří prodejci dodávají květiny pouze v rámci jednoho města, jiní po celém světě. Ke květině vámi nalezené je nutné připočítat cenu za doručení.

On-line prodejci květin
Internetové květinářství Rozvoz květin
www.pragoflowers.cz Praha, ČR i zahraničí 220 Kč celý svět
www.e-flowers.cz od 155 Kč Praha a okolí
www.premiumflora.cz cena kytice zahrnuje dopravu celý svět
www.bloomies.cz cena kytice zahrnuje dopravu Praha
www.kvetiny.com 170 Kč Praha
www.kytici.zde.cz od 200 Kč, při objednávce nad 2000 Kč zdarma ČR a SR
shop.flowers-florist.cz 150 Kč pro Brno (100 Kč při objednávce nad 600 Kč, zdarma při objednávce nad 1200 Kč) celý svět
ČR 300 Kč
SR 500 Kč
www.abckvetiny.cz Praha zdarma ČR
ČR 250 Kč

V nabídce nejsou samozřejmě pouze růže. Na internetu je možné sehnat i mnoho jiných druhů květin. Z nabídky společností nabízejících on-line prodej si jistě vybere každý, i milovník exotických květin. Ceny, nejen růží, se pohybují od stovek korun po tisíce. Vzkaz je samozřejmě možné přidat k jakékoli květině.

Koupíte na Valentýna květiny?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).