Hlavní navigace

Názor k článku Ukradli jim drahá horská kola. Majitel horského penzionu musel platit od XY - Byla to sjezdová kola (jedno 5 let staré,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2018 10:56

    XY (neregistrovaný)

    Byla to sjezdová kola (jedno 5 let staré, druhé 1 rok staré), tedy hodnota kola již byla zohledněná "stářím" - odpisy. V době pořízení asi opravdu byla dražší. Hosté (2 muži) se ubytovali za cenu 250,- / os. / noc. Bydleli ve velkém osmilůžkovém apartmánu, kde si svá kola mohli přivázat / uzamknout k posteli, pokud o svých kolech mluvili - jak uvedli u soudu "jako o srdeční záležitosti". Jeden z hostů si své kolo rozebral a vložil do auta stojícího na parkovišti u ubytování a navíc si zacouval tak, aby se do vozu nikdo nedostal (prý po svých vlastních zkušenostech z let předešlých, kdy už mu někdy někde kolo kdysi ukradl). Jemu onoho dne v srpnu 2011 kolo odcizeno nebylo. Druhý host si své kolo odložil do dřevěné kůlny, kde ani tam si jej neuzamkl. ...????... není to divné, mám drahé kolo, na kterém mi záleží a jen tak si ho položím do dřevěné kůlny...???
    A pak je tu tedy ještě další kolo ... ale chybí host...?! Ano - přítelkyně hosta si do kůlny odložila své kolo, avšak na ubytování v soukromí se nezdržovala a šla si přespat ke své matce do paneláku. Jak je tedy možné, že ubytovatel musel uhradit i její kolo, když ona sama hostem nebyla??? Jaký je výklad zákona? není pravdou, že ubytovatel neumožnil hostům si svá kola dát na apartmán. Byly to 2 osoby a apartmán obrovský (1 ložnice po 4 lůžkách, velká kuchyně a vstupní chodba). Na kůlnu je provozovatel odkázal asi tak dva roky před tímto případem, kdy hosté bydleli v jiném, malém apartmánu. Jednalo se o stálé hosty, kteří přijížděli z Prahy do hor na víkend... Při cenách 250,- / os. / noc se z tohoto případu provozovatel "hojí" a hojit bude ještě pěkně dlouho. Hezký den všem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).