Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Smlouvu nepodepsal, a stejně musel bance zaplatit poplatek. Tak pohrozil medializací od Michal - Koukám že se tu rozpoutala diskuze na mou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2018 10:52

    Michal (neregistrovaný)

    Koukám že se tu rozpoutala diskuze na mou reakci. Takže, ten klient odstoupil na poslední chvíli. Vlastně před samotným podpisem. Vzal něčí "produkt" a pak obíhal kolečko. Tohle dělá spousta Čechů. "Podnikatelské riziko". Pokud si klient nechá zpracovat položkovou kalkulaci, dá to hromadu práce. Nevím kolik z Vás podniká, ale věřte že Já to dělám poměrně dlouho ( 24 let ) To co se děje posledních pár let opravdu nemá obdoby. Dle mne jsou poplatky za tyto služby v pořádku. Možná by jste mohla pracovat v bance, zpracovat klientovi úvěr, a on by s papírem obcházel Vámi vypracovanou smlouvou jiné banky. Vy by jste to dělala klidně měsíce zadarmo. Proč by Vám měl zaměstnavatel platit za práci kterou jste defakto "neodvedla". Neboť jste to "zpracovala" špatně. A úvěr, zakázku jste nezpracoval tak aby na "první dobrou" si klient vzal úvěr, zakázku od Vás. Než si nechám zpracovat úvěr, zakázku, přečtu si řádně smlouvu co mne čeká a za co budu platit.

  • 23. 3. 2018 11:07

    * (neregistrovaný)

    "Takže, ten klient odstoupil na poslední chvíli. Vlastně před samotným podpisem."
    To není z článku vůbec zřejmé. Je to tedy pouze tvá spekulace.

    "obíhal kolečko. Tohle dělá spousta Čechů."
    Jistě. A Němců, Poláků, Slováků, Rakušáků...

    " zpracovat klientovi úvěr, a on by s papírem obcházel Vámi vypracovanou smlouvou jiné banky"
    A tam mu, v bance B, na smlouvu banky A dají úvěr? To myslíš vážně? Nedají, ten papír mu je k ničemu.

    Prober se, myslíš si, že banky jsou cosi jedinečného, kde si zákazník nesmí zboží před koupí prohlédnout a znát jeho parametry. Například u zásilkových obchodů dokonce musí ze zákona zboží vzít obchodník i po prodeji do 2 týdnů zpět.

  • 23. 3. 2018 11:32

    Michal (neregistrovaný)

    Není to spekulace, je to myslím hned v druhém odstavci článku. Klient si nechal před-schválit. Byl srozuměn z poplatky a to podepsal. On to podepsal. Pak šel jinam. Pokud dle mne něco podepíšu, zavazuji se že to budu plnit.
    Ano Češi, Poláci, Rakušané, Slováci obíhají kolečko. Vzhledem k tomu že banky jsou vesměs v zahraničních "rukách". Jsou podobné smlouvy stejné. Nebavme se o výši poplatku. Tu si každý můžeme ovlivnit sami. Nikdo Nás nenutí být klientem té nebo oné banky.
    To že si lidé objednávají ze zásilkových obchodů a pak ho vrací po dvou týdnech zcela bez poplatku je také blbost. V konečné fázi to odnáší výrobce nebo prodejce který tímto způsobem obchoduje. Lidé někdy neví co chtějí, proč ten člověk nejde do kamenného obchodu tedy ? Tam si zboží prohlédnu a mohu zakoupit. Jasně, protože by neušetřil tu stokorunu. Možná by jsi si mohl udělat obchod, prodávat takto zboží, Já bych ti ho po dvou týdnech vrátil jen proto, protože bych na něj narazil jinde o 200 Kč levněji. A tak bych to dělal do nekonečna. Jak by se ti to líbilo ? Asi super. Tvé náklady a provize pro e - schop by klesali a klesali............

  • 26. 3. 2018 16:33

    bez přezdívky

    To není "tohle dělá spousta čechů". To je poměrně přirozené chování většiny lidí. A doporučoval bych Vám zažít to, jakým způsobem to dělají Poláci. Ti jsou zvyklí těch koleček udělat několik.

    Co se týče poplatků za nabídku. Je mi jasné, že s nabídkou jsou náklady, na druhou stranu tím můžete řadu lidí spolehlivě odradit. Např. do naší nové kuchyně jsme si nechali dělat poměrně luxusní pracovní desku (cca 130 tis.), nicméně konkrétního výrobce té keramiky jsme ještě vybaného neměli. Poptal jsem pár dodavatelů. Někteří nebyli nabídku líní udělat (ostatně z nich jsme na konec jednoho vybrali - a jsme velice spokojeni), někteří se neozvali vůbec, ale jeden napsal, že abych projevil vážný zájem, musím navštívit jejich pobočku. A že mi pak nabídku udělají. Ten člověk nedokázal pochopit, že nemám čas obíhat x dodavatelů jen proto, aby se uráčili mi nabídku udělat. Obešlu dodavatele, z nabídek vyberu ty nejzajímavější a ty už potom samozřejmě obejdu, protože i mě zajímá, jaká firma by měla mé peníze dostat.

    Ačkoliv jako podnikatel chápu, že vypracování nabídky něco stojí, vnímám to jako riziko podnikatele, že holt věnuje čas potenciálnímu klientovi, a nakonec z toho třeba nic nebude. Jako zákazník si nedokážu představit, že bych za nabídku (ať už jde o hypoteční smlouvu nebo třeba práce na baráku) měl dopředu platit. Já jsem nebyl ochoten "platit" ani vlastním časem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).