Hlavní navigace

Názor k článku Propastné rozdíly průměrné mzdy a kupní síly od Patrik Chrz - A i občan s podprůměrným platem by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2008 22:53

    Patrik Chrz
    A i občan s podprůměrným platem by měl mít nárok na ledničku, byt (ne 4. kat.), kvalitní zdravotní péči, vzdělání svých potomků, důstojný důchod atp.
    Pokud má mít takovéto výdobytky občan s podprůměrným platem, musí ten s průměrným mít ale dostatečné zdroje na to aby si koupil 2 ledničky, dvakrát takový byt, .... Pokud je ekonomika dost silná na to, aby si to mohla dovolit, proč ne, pokud ale na to nemá, nemůže o to obírat ty ostatní. Protože veškeré podpory, dotace, dávky, ... nakonec zaplatí ti kolem průměru. Těch opravdu bohatých "co maj miliony/miliardy" je tak početně málo, že rozpuštěno na celou populaci jsou výše jejich daní naprosto zanedbatelné - viz případ v Německu, kde bylo cca 120 lidí obviněno z daňových úniků ve výši několika miliard EUR - rozpočteno ale na celou německou populaci to udělá měsíčně pár Euro.
    Ale jejich děti - jsou daleko ctižádostivější než češi, lépe se učí, mají větší smysl pro odpovědnost a nejsou tak rozcapené jako ty naše.
    Jo, tohle můžu potvrdit, pamatuju na ně na vejšce, někteří dřeli jak koně; při naší příslovečné lenosti nám tu za chvíli budou šéfovat, ale za to si můžeme sami. U nás se lidi spoléhají na to, že se o ně někdo postará, zajistí jim bydlení, práci, důchod, pak se není čemu divit :-(
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).