Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Přímé bankovnictví na vzestupu od Petr - Jsem zvědavej, jak skončí za půl roku ŽB....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2003 0:44

    Petr (neregistrovaný)
    Jsem zvědavej, jak skončí za půl roku ŽB. Dokud měla mizerný služby zadarmo, tak to docela šlo a počet uživatelů utěšeně rostl. Teď se z toho staly služby za luxusní poplatky, které ovšem zůstaly stejně mizerný (pokud je někdo ochoten si za 100,- Kč měsíčně připlatit za nový hnusný logo, otevřete si tam účet).

    Já bych to viděl na dráhu UB II.
  • 31. 10. 2003 14:16

    Patrik Chrz (neregistrovaný)
    Taky jsem si to nejdřív myslel. Ale poté, co jsem se bavil s kolegy (přesněji řečeno s kolegyněmi) z práce, které jsem před časem zlákal do ŽB, tak už si tak jist nejsem. Já jsem samozřejmě účet u ŽB zrušil a přešel jsem k té "lesní" bance, co tu doporučil nějaký jiný čtenář, ale ony jsou moc "nepružné" na to aby někam utekly. A to je to s čím ŽB počítá. Že třeba i 20 % klientů odejde, ale z toho zbytku "vydojí" tolik, že se jim to mnohonásobně vrátí.
  • 31. 10. 2003 16:34

    Petr (neregistrovaný)
    Je fakt, že inerce zákazníků tady je a měnit každých pár let banku není moc příjemné. Z druhé strany nechat se takhle přímo okrádat je pro mě nepřijatelné. Když to udělali jednou, podruhé to klidně zopakují. Já jsem to spíš pochopil tak, že to je konec korektního chování k zákazníkovi.

    Jinak zrovna dneska jsem četl, že mají za cíl stát se 4. bankou v ČR a získat 5násobek zákazníků. Jsem zvědavej jak toho takovouhle zlodějskou politikou dosáhnou.

    Každá takováhle událost má aspoň jeden plus: člověk se podívá do sazebníku, na konkurenci, na úročení a podobný drobnosti a nakonec si může zvolit optimální strategii. Takže jsem nakonec přešel z ŽB k jiný bance, kde na tom vydělám nejen úrovní služeb, ale i na ročních nákladech (kupodivu i ve srovnání s ŽB před zdražením).
  • 31. 10. 2003 18:28

    Root (neregistrovaný)
    Me vcera ze ZB volali a nabizeli prechod na balicek. Tak jsem se s nimi bavil o tom, ze nechci platit za kartu VISA Classic jeste jednou, kdyz si poridim balicek Forte. No, tak mi nabizeli zadost o kompenzaci poplatku, kdy by se do doby, nez se zaplati to, co stala ta karta, neuctoval mesicni poplatek, ale pry se na to musi podat zadost a neni jiste, jestli bude schvalena. Tak podam zadost a kdyz to neschvali, tak ten ucet zrusim, no a kdyz to schvali, tak jeste uvidime... Ucet v bance ctvrtiny lesa Raholce uz mam pro jistotu zalozeny taky, takze utect kam uz zaase mam.
  • 1. 11. 2003 17:20

    Xaver (neregistrovaný)
    Ta banka ze Řáholce by mne docela zajímala... Zveřejněte časem zkušenosti :-). Já jsem utekl ze ŽIBA prozatím k RaiffeisenBANK, protože mám jejich pobočku s bankomatem nejvíc při ruce a hned vedle pobočky ŽIBA, takže si budu moct cestou do banky buť mnout ruce nebo rvát vlasy :-)).
  • 5. 11. 2003 7:08

    Xaver (neregistrovaný)
    Jo, ale z tý jsem kdysi prchnul právě do Živnobanky kvůli nezřízeně vysokým poplatkům :-)).
  • 1. 11. 2003 17:21

    Patrik Chrz (neregistrovaný)
    A co sis vybral jako dárek za založení účtu? Rádio, laserové ukazovátko, klíčenku, nebo snad medvídka? :-) (ještě tam byla jedna věc, ale nemůžu si vzpomenout jaká)

    Docela mě překvapilo, že dávají dárky za založení účtu, ani jsem to nevěděl. Ta klíčenka se mi docela hodila :-)
  • 3. 11. 2003 8:21

    LK (neregistrovaný)
    Mně volali taky, už asi před týdnem. Tvrdil mi, jak pro mě bude výhodný balíček Forte a jak moc ušetřím. Tak jsem mu s fleku spočítal, že za 900,- mou VISU + 150,- za manželčinu VISU Electron + 12x60 za vedení účtu a NetBanky je celkem 1770, což je podstatně levnější než 12x149 + 150,- za manželčinu VISU (celkem 1938). Pak to na mně zkoušel tak, že s Fotre mám nulové poplatky za operace, kterých u mě však opravdu tolik není a nehraje to roli.
    Tak nevím, zda mě u ŽB mají za hodně velké nebo snad největšího idiota. Kdyby se ten ukecanej bankéř podíval na to, jaké služby používám, tak by mi nemohl tvrdit, jak na balíčku Forte ušetřím, když mě bude stát o 200,- za rok více (nehledě na to, že mi ještě půl roku běží "předplacená" VISA a třičtvrtě roku VISA Elektron).

    Rád bych se podíval po nějaké jiné bance, protože tento styl ŽB mě už opravdu uráží. Podmínkou je inet-banking (nikoliv MSIE-banking) a pojištění k embosované kartě od AIG. Máte někdo tip?
  • 3. 11. 2003 8:40

    Petr Maizner (neregistrovaný)
    no ... pokud vam zalezi na inet bankingu, pak asi skoncite u neBanky, nebo u ČS. nechci krivdit ostatnim bankam, nicmene nemam pocit ze nektera jina banka ma v provozu neco jineho nez IE banking only bez otravnych certifikatu.
    osobne jsem take presel od ŽB k ČS a jsem spokoje a to i prsto jak mi tato instituce vzdycky lezla na nervy. neni zatim nic v cem by me nebyli schopni vyhovet a to i ve vecech kterych bych se v ŽB ani nikdy nedockal (a nebo bych prisel o nervy pri tom).
    neBanku uz mam za sebou, takze ani jejich "vedeni uctu zdarma" me uz nejak nelaka.
  • 3. 11. 2003 10:10

    LK (neregistrovaný)
    Díky za tip. Od jeBanky jsem utekl před rokem a půl, vracet se nehodlám, navíc ke kartám dávají pojištění od své matky ČP, nikoliv AIG. Takže leda ta spořka? S tímto ústavem jsem si také zažil své. Vzpomněl jsem si na to, jak šel kolega pro výpisy k našemu v té době již zrušenému účtu. Ty výpisy byly kopie za ty, co jsme ztratili. Ta ženská mu u přepážky říká, že to má připravené a chtěla nejdřív peníze. Na dotaz, proč mu ty výpisy nejdřív nedá (o nic nešlo, jen ho to chování překvapilo), mu ta bodrá dáma odvětila "to víte, já vám ty výpisy dám a vy s nimi utečete bez placení!". Jen podotýkám, že v té době ještě skvělá Expandia kopie za ztracené výpisy poslala poštou (v pondělí ráno jsem tam volal, v úterý ráno jsem je měl v poště) a nestálo to ani tolik, co kopie těch výpisů v ČS. Ale prý se od těch dob docela zlepšili, tak jsem zvědav. I když minulý týden jsem byl na večeři s bráchou. Studuje a tak má nějaký účet, kde dostane na konci roku snad 400Kč. Prý byl na pobočce a lámali ho, ať si ten účet převede na nějaký jiný (myslím, že říkal "student plus"), že ten jeho současný se bude stejně rušit. No a on se zajímal, jestli dostane těch 400Kč ještě aspoň za letošek. Babka se odběhla někam ptát a po hrozně dlouhé době prý přišla s tím, že ano, za letošek ho ještě dostane, jako by měl do konce roku ten svůj původní účet. Když to po ní chtěl písemně (na to, že je student, je už docela ostřílený), tak mu řekla, že mu písemně nic nedá. Když se ptal, kdo mu teda zaručí, že mu dala správné informace, tak prý nikdo, za informace tam nikdo neručí. To je takovej bordel, až je mi z toho smutno. Nikdo za nic neručí, nikdo nic nemusí, jen já furt musím sledovat ceníky bank, jestli se náhodou nerozhodly zdražit, jen já mám povinnosti o každé změně informovat, dokladovat to apod. :-(
  • 3. 11. 2003 11:56

    Petr Maizner (neregistrovaný)
    to vite, je to hlavne a hlavne o lidech.
    obecne nutno rici ze od doby nastupu erste bank se tato lidova sporitelna velmi pozdvihla a i jako jeji dlouholety odpurce ji tohle musim priznat, nicmene jak rikam ... je to o lidech a srazka s blbcem je vsude hrozna ... ja chodim tady na svoji pobocku na Praze 4 a jsem plne spokojen, ale taky slichavam ze na jinyhc pobockach je to obcas hrozne, ale tyto zkusenosti jsme mel treba i s ŽB, na pankraci vsechno bez problemu, oproti tomu na smichove se mi permanentne otvirala kudla v kapse.
    PS pro vaseho bratra: ten novy ucet je vsuktku lepsi a myslim ze se pro studenty vyplati na nej prejit (beztak jim po novem roce nic jineho nezbyde, ale neni proc plakat v tomto pripade.)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).