Hlavní navigace

Názory k článku Ochrana informací, jak si ji představuje GE Capital Bank

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2001 14:05

    klient (neregistrovaný)

    I já jsem jedním z klientů GE a obdržel jsem uvedený "dotazník". Při prvním přečtení mi vyrazil dech, jak je vůbec možné takovouto nehoráznost rozeslat. V dopise se navíc důsledně píše o DOTAZNÍKU a pouze ti jedinci, kteří najdou sílu louskat miniaturní písmenka na druhé straně "dotazníku" zjistí, že jde o výše uvedený souhlas "se vším" a ne o odpověď do nějakého dotazníku. Mj. je zde i souhlas s možností vypovězení smlouvu (o vedení účtu ...) v případě, že využiji možnost zákona na ochranu dat a svůj souhlas odvolám.

    Byl jsem po tomto dotazníku rozhodnut změnit finanční ústav, ale raději ještě čekám, jestli podobné "lahůdky" jsou skutečně jenom excesem GE nebo zda touto cestou půjdou i ostatní banky.

  • 6. 9. 2001 8:36

    Happy (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    jsem klientem této banky, zajímalo by mě, na koho se mám se stížností ohledně tohoto dotazníku obrátit. Na kterou instituci ?

    Děkuji

  • 6. 9. 2001 10:06

    Petr Zámečník (neregistrovaný)

    V České republice působí Úřad na ochranu osobních údajů, http://www.uoou.cz/, stížnost lze podat na adresu Havelkova 22, 130 00 Praha 3 nebo na elektronické adrese stepankovah@uoou.cz.

  • 6. 9. 2001 10:31

    Petr Zámečník (neregistrovaný)

    Dle tiskového odboru Úřadu pro ochranu osobních údajů probíhá dialog s GE Capital Bank ohledně ochrany osobních údajů.

  • 18. 9. 2001 16:11

    Daniel (neregistrovaný)

    Postup banky je správný, nevidím v něm nic nezávadného, ani z hlediska právního (zákona 101/2000 Sb.), ani z hlediska péče o své klienty.
    Po přetrpění péče dvou jiných finačních ústavů jsem zakotvil u GECB a nabyl konečně ujištění, že mé peníze i mé potřeby jsou v péči profesionálů, kteří se při své práci řídí perfektním firemním systémem své mateřské zahraniční organizace.
    Doporučuji proto, komu se péče GECB nelíbí, má přeci obrovskou možnost volby služeb z jiných bankovních ústavů.
    Nebo autor původního článku patří k těm, kteří, když se jim nelíbí televizní program, raději nadávají až do konce, aniž by si přepnuli svůj TV na jiný kanál.
    Učme se,prosím, podporovat svobodné rozhodování.

  • 10. 10. 2001 20:02

    Lukas Konecny (neregistrovaný)

    Dodatek o zverejneni osobnich udaju je na hranici dobrych mravu. Skutecnost, ze se GE vynucuje pouzitych osobnich dat nejen pro sebe,ale kohokoli,komu uzna za vhodne, je v ceskem pravnim prostredi precedens silneho veritele a naheho dluznika. Budouli tyto udaje pouzity ke zverejneni platebni moralky nas jako klientu pro pripravovany verejne dostupny registr,pak tomuto pokusu tleskam a jsem rad,ze jsem ho podepsal. Pokud budou udaje vyuzity jako databaze na prodej organizacim,ktere nas budou zasobovat nevyzadanou a vzhledem k okolnostem velmi cilenou reklamou, bude treba se branit a dovolavat se prave onoho prekroceni dobrych mravu.

  • 11. 10. 2001 0:41

    anonymní

    Pane Danieli, považujete za normální následující jednostranný akt GE?
    Pokud jim pošlete dotaz automaticky souhlasíte s níže uvedeným textem.
    To není svobodné rozhodování - GE je zfakovaná banka praktikující arogantní přístup jejich (bývalého) bosse. Jinak souhlasím, že je každého věc, jakých služeb využívá - ovšem mnoho lidí je stále příliš důvěřivých a proto je třeba na praktiky GE a jim podobných používat.

    KOPIE z GE serveru:
    Odesílatel formuláře souhlasí s tím, aby GECB zařadila jeho osobní data do svého informačního systému a využívala je pro svou podnikatelskou činnost. GECB je v této souvislosti oprávněna sdělit tato data třetím osobám, zejména právnickým osobám patřícím do skupiny General Electric, orgánům bankovního dohledu, dozorovým a jiným regulatorním orgánům jiných států a osobám, které GECB pověřila plněním svých smluvních či zákonných povinností. Odesílatel souhlasí s tím, aby GECB zpracovávala výše uvedená data ve vlastních informačních systémech, případně v informačních systémech třetích osob, které budou tyto systémy provozovat na základě smluvních ujednání s GECB. Tyto osoby jsou rovněž oprávněny zařadit žadatelova data do svých informačních systémů a využívat je pro svou podnikatelskou činnost. Klient dále čestně prohlašuje, že má předchozí souhlas všech osob, jejichž data uvádí, k poskytnutí těchto informací GECB

  • 20. 10. 2001 23:52

    Autor (neregistrovaný)

    Nemusi se jednat jen o banku.
    Pokud navstivite web www.nokia.cz a neprectete si http://www.nokia.cz/legal.htm
    kde se pise s cim vsim automaticky souhlasite (aniz by jste to cetl) se vstupem na jejich webove stranky. Doporucuji precist, to uz neni zabavne, ci humorne.
    Jen mala citace z http://www.nokia.cz/legal.htm
    napr: souhlasíte, že Nokia muze volne a neomezene nakladat s Vámi odeslanym materialem a souhlasite odskodnit Nokii pokud jakakoliv treti strana podnikne kroky proti Nokii v souvislosti s materialem, který jste odeslali.

    Rozumejte odeslali emailem.

  • 16. 10. 2001 13:05

    Zbynek (neregistrovaný)

    Poprve jsem tento nehorazny dotaznik hodil primo do kose. Jake vsak bylo moje prekvapeni, kdyz mi za 3 tydny prisel znovu. Opet jsem ho hodil do kose a navic napsal do GE rozhorceny email. Jejich odpoved nasleduje:

    ---
    Spolecnost GE Capital Bank, a.s. se snazí ucinit maximum pro to, aby mela údaje aktuální a správné, jak jí ukládá zákon 101. Druhým duvodem je, ze bychom se rádi dozvedeli o klientech neco navíc, s cílem prizpusobovat nase sluzby, produkty a jejich nabídku potrebám klientu.

    Velice ráda bych Vám podekovala za Vás dotaz a zároven i pozádala, zda byste mi mohl sdelit datum, kdy Vám tyto oba dotazníky prisly, aby se tato situace jiz neopakovala.

  • 21. 10. 2001 0:12

    Autor (neregistrovaný)

    Pokud pouzivate system I LIKE Q, souhlasite aby s Vasimi udaji podle smlouvy mohli nakladat, cituji
    "Villusion je také oprávněna tyto údaje ve stejném rozsahu a za stejným účelem poskytovat třetím osobám a předávat do cizích států."
    Cetl jsem prispevky od lidi, kteri jsou klienti tohoto systemu, nadavaji temer na cokoliv, ale toto jim asi vubec nevadi. Holt penize jsou penize :)
    vice http://start.ilikeq.cz/web/help_podminky.php

  • 4. 4. 2002 23:26

    jindřich (neregistrovaný)

    Mně to přišlo taky. Hodil jsem to sice do koše, ale poslal jsem jim takový protestní soupis zhovadilostí, které tam jsou a které mi znemožňují to podepsat. Mimo jiné jsou tam i jazykové nesmysly - věty které vůbec nemají souvislost ani smysluplnou stavbu. Vůbec se neobtěžovali mi odpověďet....
    Je to hnusná sebranka, ale bohužel ti ostatní nejsou o nic lepší; co se třeba poplatků týče, spíše horší. Takže mám své učty nadále u nich a můžu si tak akorát trhnout nohou....

    P.S. - už jenom ta jejich webová stránka s tím vyskakovacíém oknem s jakousi anketou, která mě naprosto nezajímá - prostě úroveň hodná pornoservru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).